— Vi leter fra morgen til kveld, går og går. Vi gir oss ikke før vi finner henne, men er redde vi ikke vil finne henne i live, sier barna Ingrid Holst og Jan Petter Holst.

Onsdag for snart to uker siden ble Florence sist sett i live. Ifølge det politiet mener er troverdige vitneobservasjoner ble hun observert flere ganger på Elveneset kvelden onsdag 26. august.

— Det som trolig er den siste sikre observasjonen av henne er i Hardangerveien, på motsatt side av Birkeland kirke. Da var klokken blitt 22.15 på kvelden. Deretter står vi uten spor. Vi trenger flere vitner slik at vi kan vite hvor vi skal lete, forteller Jan Petter Holst.

- Kan ha fått skyss

I halvannen uke har politi, Røde Kors, familie og frivillige hjelpere gått manngard og søkt etter 81-åringen i området mellom Hardangerveien, Elvenesveien og Osveien uten hell.

— Vi tror hun kan ha fått skyss av noen som ville hjelpe. Hun skulle tilbake til leiligheten i Sandalskollen, men hun flyttet inn her i sommer og kan ha forvekslet stedsnavnet. Kanskje har hun i stedet bedt om hjelp til å finne veien til Sandalsåsen, eller Sandalsveien, eller kanskje også lenger unna.

Derfor vil de nå utvide søkeområdet.

— Hvis hun har fått skyss, kan hun ha kommet et godt stykke lenger unna der vi hittil har lett. Det betyr at potensielle vitner der ute som har tenkt at dette ikke er i deres område, likevel kan ha sett moren vår.

Familien ber derfor alle tenke tilbake til kvelden onsdag den 26. august.

— Det spesielle med denne dagen var at det var varmt og fint vær helt frem til kl. 23.15, da begynte regnet, sier Jan Petter.

Dårlig syn og balanse

Florence var i god form for alderen. Hun var ikke dement, men har svært dårlig syn, noe som i stor grad påvirket orienterings- og balanseevnen.

— Vi frykter at hun har fått bilskyss og blitt satt av i et område hun ikke kjenner. På grunn av dårlig syn og svekket balanseevne ville hun ikke kommet langt i ulendt terreng.

Florence er 160 cm høy og har kort, lyst hår. Hun var kledd i mørkeblå bomullsbukser, beige fritidsjakke, og røde og grå Salomon joggesko.

Familien ber privatpersoner, bedrifter, butikker, eller offentlige kontorer i området som har overvåkingskameraer som kan ha tatt opptak av Florence på den aktuelle kvelden, om å ta kontakt.

Takker for all hjelp

Søskenparet understreker at de har fått enorm støtte i den vanskelige tiden.

— Både politiet og Røde Kors har vært fantastiske. De ansatte ved politistasjonen på Fana har vært helt fenomenale, og gitt oss klar beskjed om at vi kan ringe dem privat når vi måtte trenge det, og når som helst komme innom politistasjonen.

Nå har politiet og Røde Kors innstilt sine søk, men familie, venner, kolleger, naboer og andre frivillige fortsetter å lete etter Florence.

— I tillegg er flere av politifolkene ute og leter på fritiden sin. Det er noe vi setter stor pris på, sier Ingrid og Jan Petter.