I går ble det kjent at danske NewAir, som skulle stille med fly og besetning for Gothia Airlines, har trukket seg fra samarbeidet. Årsaken er at man ikke har fått betaling fra Gothia. Den nye flyruten skulle ha startet førstkommende mandag.

— Vi har måttet konstatere at vi ikke har mottatt de betalinger vi er berettiget til i henhold til den inngåtte avtale. Vi har heller ikke mottatt opplysninger, som har overbevist oss om at det vil være økonomisk forsvarlig og mulig å iverksette og gjennomføre de planlagte ruteflyginger, er den kontante beskjeden fra NewAirs styreformann. Torben Stenius.

Må utsettes

Dermed kan ikke flyruten starte som planlagt mandag. Men ifølge flyplassjef, Peter Janson, kommer Gothia tilbake allerede mandag 18. mars. Han sier at flere hundre passasjerer som skulle ha reist kommende uke, får refundert pengene sine. Gothia Airlines har heller ikke økonomiske problemer, hevder Janson.

Lys i tunnelen

— Vi er i forhandlinger både med NewAir og andre flyoperatører. Det er lys i tunnelen, men jeg ikke si hva løsningen blir, hevdet Janson overfor Bergens Tidende torsdag ettermiddag.

Han stiller seg uforstående til at New Air plutselig trakk seg ut av samarbeidet om tre lavprisruter fra Gøteborg til henholdsvis Bergen, Stavanger og Trondheim.

Opplegget var at Gothia Airlines skulle drive rutene med innleide fly fra NewAir. Normalprisene skulle være 1460 kroner hver vei, altså halvparten av det SAS-prisen mellom Bergen og Gøteborg. De aller billigste billettene er priset til 250 kroner.

Advarer

For en uke siden gikk sjefredaktør Bo Sehlberg i det svenske reisetidsskriftet Flygrevyn Express ut og advarte mot å kjøpe flybilletter hos Gothia Airlines. Bakgrunnen for advarselen er at eieren av Gothia tidligere er dømt for bedrageri. Dessuten var han involvert i et annet flyselskap, som aldri kom i luften etter store tap for et par år siden.