Tiden er inne for å nyansere inntrykket av den massive nabomotstanden til det vedtatte parkeringsanlegget under Skansedammen, mener Edel Kristin Heggem.

— Hvis vi får realisert parkeringsanlegget, kan vi få gjort noe med den uholdbare parkerings- og trafikksituasjonen i området, sier Heggem.

Selv har hun to små barn. Familien bestemte seg for å skrinlegge flytteplanene da den fikk høre om det planlagte parkeringsanlegget. Øvre Blekevei, der Heggem bor, skal da bli enveiskjørt og få bredt fortau.

- Helt feilaktig

I mellomtiden er trafikkbildet et mareritt av parkerte biler klint opp i bolighusene og trafikk i høy hastighet begge veier.

Heggem mener Aksjonsgruppen for vern av Skanseanlegget har forledet mange til å tro at selve brannstasjonen er truet. Derfor er tallet på underskrifter mot anlegget blitt så høyt, sier hun.

— Når jeg snakker med folk og forklarer saken, viser det seg at de aller fleste er enig med oss, sier hun.

Selve parken fremstilles som en idyll som blir mye brukt av beboerne. Helt feilaktig, hevder Heggen.

— For oss småbarnsforeldre består «idyllen» i å mate endene gjennom nettinggjerdet. Dammen er inngjerdet, og gressbakken bak er et samlingssted for drikking og bråk.

Skansen kan bli en idyll, hvis parkeringsanlegget realiseres, legger hun til.

Stolte på bystyret

— Hvor representativ er du for beboerne på Skansen?

— For to år siden samlet en gruppe småbarnsfamilier seg og ba om trafikksikring av Øvre Blekevei. Den gang telte vi 26 barn på bare noen hundre meter. I dag er barnetallet rundt 35. Alle vi i den gruppen av barnefamilier er enige om at parkeringsanlegget er løsningen, sier Heggem.

— Hvorfor har ikke du og dine meningsfeller stukket hodet frem tidligere?

— Vi har følt oss så sikker på at saken gikk vår vei. Alle faginstanser, administrasjonen og bystyret ville ha Skansenanlegget. Vi har nok ikke skjønt hvor sterk Aksjonsgruppen er og hvor aktivt de har arbeidet, sier Edel Kristin Heggem.