Mellom 60-70 elever og enkelte lærere bosatt fikk mandag beskjed om å holde seg hjemme, på grunn av stor skredfare på flere strekninger langs Sørfjorden i Hardanger.

Ny vurdering

I forrige uke ble skolebussen erstattet av en skyssbåt fra HSD, og mandag bestemte Ullensvang herad seg for å sette båten i trafikk igjen.

— I første omgang vil båten erstatte skolebussen tirsdag og onsdag. Onsdag vil vi vurdere situasjonen på nytt, og se om det er nødvendig at den fortsetter resten av uken, sier oppvekst- og kultursjef Tone Tveito Eidnes i Ullensvang herad.

I samråd med HSD og rådmannen i kommunen, traff hun avgjørelsen tidligere i dag.

— Det er ikke et spesielt skredfarlig værvarsel for denne uken. Det skal bli kaldere, og da avtar jo faren for snøskred. Men det gikk med menneskeliv i helgen, og det var en opprivende opplevelse, sier Tveito Eidnes til bt.no.

Bekymrede foreldre

I tillegg for å gi elevene en trygg skolevei, er skyssbåten også et tiltak for å berolige bekymrede foreldre.

— Vi har ikke råd til å ha båten i trafikk gjennon hele vinteren, men slik situasjonen er nå tenker vi ikke primært på økonomien, sier oppvekst- og kultursjefen.

SKOLEBÅT: Forrige uke ble skolebussen erstattet av skyssbåt, på grunn av stor skredfare ved Sørfjorden. Tirsdag er båten tilbake igjen.
Foto: Arvid Aga