• Hytten står uansett ledig den uken, og hvorfor skal den stå tom?

Ingunn Koløy og Ernst Ove Eide gir bort en ukes opphold på hytten de har på Halsnøy i Sunnhordland.

— Vi bor i et land der vi har mye. Det gir mye tilbake å kunne glede noen som virkelig trenger det, sier Koløy til BT.

Hun fikk lyst til å hjelpe etter å ha lest om i VG om familier som ikke har råd til å dra på ferie og barn som derfor gruer seg til sommerferien. Etter å ha hørt om en familie som låner bort huset mens de selv er på ferie, fant hun ut at de kunne låne bort hytten.

Panoramautsikt

— Hytten står uansett ledig fra 28. juni til 5. juli, så hvorfor skal den stå tom? Det koster oss lite og gjør mye for familien som skal bo der, sier Koløy.

hytteutsikt_014.jpg
FJORDFERIE.NET
H9-2013-_016.jpg
FJORDFERIE.NET

Hytten på Halsnøy var ny for to år siden og er på 120 kvadratmeter, skriver Sunnhordland, som først skrev om saken. Den har panoramautsikt over fjorden og ligger 100 meter fra en badestrand. Leieprisen er vanligvis 8000 kroner pr. uke.

Koløy la ut en melding om hytten på Facebook søndag kveld:

— Vi ønsker å gi ferie til noen som trenger det, som ikke har råd til ferie. Skriv mail og fortell litt om dere selv. Vi velger en av dem som melder seg, skrev Koløy på Facebook.

Meldingen er til nå delt av nesten 100 andre.

Vanskelig å velge

— Vi ønsker å inspirere andre til å tenke over hva de kan bidra med. Det er så lite som skal til. Vi kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen, sier Koløy.

Søknadsfristen er 21. juni, og Koløy lover at alle som søker blir behandlet konfidensielt.

— Det blir nok vanskelig å velge og vondt å tenke på alle vi ikke kan hjelpe, men vi oppfordrer andre som kanskje har en liten hytte eller en campingvogn til å gjøre det samme. Jeg formidler gjerne kontakt med familier vi ikke kan hjelpe, sier hun.

Hytten lånes ut gratis fra 28. juni til 5. juli. Interesserte kan kontakte Ingunn Koløy på ingunnchef@hotmail.com.