Mandag sa senterpartileder og kommunal— og regionalminister Liv Signe Navarsete at hun åpnet for å revurdere byggingen av kraftlinjen gjennom Hardanger dersom det kommer ny informasjon i saken.

- Annet utfall

SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen sier SV vil være med på en eventuell kursendring. Samtidig sier hun at det er nettopp regjeringskameraten Sp som har ønsket kraftløsningen som har vakt så mye debatt.

— Det er Sp og Senterpartiets statsråd som har stått på for å få denne konklusjonen. Hvis de nå har behov for å snu i forhold til sine tidligere standpunkter, er det i tilfelle dét som kan føre til et annet utfall i saken, sier Halvorsen til TV 2.

Navarsete drar til Hardanger onsdag. Hun sier hun skal snakke med folk der og høre på hva de har å si.

— Vi skal ta med oss alle innspill onsdag, og jeg skal også diskutere dette med Jens, sier Navarsete til VG.

Ny runde

  • Det som er interessant, er hvis det skulle komme et forslag vi ikke har gjennomgått. Men det er viktig å vite at vi har sett grundig på mange løsninger i denne saken, uten å finne noe som er bedre, sier hun til avisen.

Også Arbeiderpartiets sentralstyremedlem Odd Kristian Reme mener det er mulig å se på saken på nytt. Til Stavanger Aftenblad sier Reme at kraftstriden kan få betydelige negative konsekvenser for Arbeiderpartiet, både lokalt og nasjonalt.

— Vi har et sterkt ønske om fortsatt å sitte med regjeringsmakten etter stortingsvalget i 2013. For at det skal skje, tror jeg det er nødvendig å lytte litt mer til motstanderne i denne striden, sier Reme.

Han oppfordrer regjeringen til å gå en ekstra runde i forbindelse med debatten om kraftutbyggingen.