• Selv om jeg har tatt økonomiutdanning i Oslo, ser jeg opp til Handelshøyskolen i Bergen, sier statsminister Jens Stoltenberg. Nå får NHH et nybygg til 400 millioner.

— Regjeringen vedtok torsdag å gi grønt lys til Handelshøyskolens lenge etterlengtede nybygg. Så neste gang jeg kommer meg opp Stoltzekleiven, håper jeg å kunne se nybygget derfra, legger han til med et smil.

— Men spøk til side. Regjeringen satser stort på nybygg i Bergen:, Gulating, Odontologen og Høyskolen, for å nevne noen. Her kan du få en liste over alle prosjektene vi har satt i gang, sier han, og legger et ark på bordet foran oss.

— Men du har glemt barnesykehuset til 700 millioner, som du presenterte denne uken.

— Ja, så sannelig, sier statsministeren og føyer prosjektet på Haukeland til listen, med kulepenn.

Staten eier, NHH leier

Med seg til møtet med BT har Jens Stoltenberg statsråd for høyere utdanning, Tora Aasland. Det er hun som har gleden av å legge ned grunnsteiner på de nye akademiske byggene.

— Når det gjelder bygget til NHH så er det Statsbygg som blir byggherre, kostnadsrammen blir 428 millioner.

Handelshøyskolen skal leie nybygget.

— Nybygget som kommer skal erstatte Merinobygget i Breiviken, der NHH har leid seg inn siden 1978. Årlig leiesum her er 28 millioner kroner.

NHH er glade

  • Vi er veldig glade for å få det endelige klarsignalet til nybygg for NHH. Dette har vi sett frem til, uttaler rektor Jan I. Haaland.

Den nye bygningen er kostnadsberegnet til cirka 400 millioner kroner.

— Nå kan selve byggeprosessen starte for fullt, bekrefter Haaland.

Etter planen skal første spadetak tas i april neste år og hele bygget være i bruk våren 2013.

— Hele regjeringen er opptatt av Vestlandet og Bergen som motor. Jeg kan nevne storsatsinger som Hardangerbrua, Haakonsvern, Bybanen og alle de byggene vi har snakket om. Vi ønsker med dette å vise at Bergen og Hordaland er viktig for hele Norge, sier Stoltenberg.

Les mer i dagens papir-BT.