Byrådsleder Monica Mæland reagerer på BTs oppslag i går, der flere av byråd Iversens mange løfter ble gransket. BT pekte på syv saker der Iversen ikke har klart å oppfylle forventningene eller tidsplanen hun selv har gått ut med.

— Som politikere må vi tåle kritikk når den er berettiget, men jeg har aldri sett lignende journalistikk som dette. Hun blir hengt ut som om hun hadde begått en kriminell handling. Selv Lommemannen fikk ikke slik behandling, sier Mæland oppgitt.

- Tidenes mest produktive

Hun er ikke enig i at det kan karakteriseres som løftebrudd når flere saker som Iversen har frontet som miljø- og byutviklingsbyråd, har tatt lengre tid å løse enn hun håpet.

— Heller ikke et byråd har frie hender. Særlig innenfor byutvikling tar ting veldig lang tid, og det er mange instanser som skal si sitt. Lisbeth har gjort jobben sin. Skyld heller på meg, Statens vegvesen eller Schengen-reglene, sier Mæland.

Hun mener Iversen er den byråd i historien som har produsert flest saker til bystyret - rundt 1300 i tallet. Det skyldes ikke minst at byrådsavdelingen hun styrte i forrige periode sto for 80 prosent av alle politiske saker i kommunen. Derfor ble avdelingen i høst delt mellom Iversen (klima, miljø og byutvikling) og Øistein Christoffersen (byggesaker).

Lisbeth-broen kommer

— Men folk flest er ikke opptatt av sakspapirer eller reguleringsplaner - de vil vel ha ting gjort rent fysisk?

— Selvfølgelig. Men opposisjonen og BT burde vite bedre og se at dette er på vei. Når det gjelder Torget, var det for eksempel ikke vi som satte opp rubbhallene. Det var det Ap-ledede byrådet som gjorde det i 2003. Lisbeths avdeling gjorde sin jobb og leverte reguleringsplanen i 2006. Vi har også avsatt penger til Torget. Så har det vært et tungt stykke arbeid med eierforhold og konkursen i Torget AS. Men det er ikke Lisbeth Iversen sitt ansvarsområde.

Mæland mener byrådet må ta selvkritikk for enkelte saker, men reagerer også på at gangbroen over Damsgårdssundet brukes som et eksempel på løftebrudd.

— Den nye bydelen er noe vi virkelig kan være stolt av, og som Lisbeth har dradd frem nesten alene. Nå har vi satt av 70 millioner kroner til bro og Markusplassen.

— Men den skulle stå ferdig i 2007?

— Også boligene er forsinket. Nå kommer broen i 2008-2010, omtrent samtidig som boligene blir flyttet inn i.

Støtte fra Søviknes

Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) tok også kontakt med BT for å gi sin støtte til Lisbeth Iversen.

— Hun er veldig engasjert, og vil være positiv i alle sammenhenger. Det er en god egenskap som har ført til mye konkret, sier han.

Iversen er leder i regionrådet for Bergen og Hordaland.

— Hun har lagt grunnsteinen for at vi opplever en helt annen holdning fra Bergen overfor nabokommunene. Det er lettere å snakke sammen og vi samarbeider om saker som samferdsel, arealforvaltning og IKT-innkjøp, sier han.

Bergens Tidende