Vedtaket om å kjøpe inn pc-er fra den vernede bedriften Bjørkhaug arbeidsfellesskap i Indre Arna ble fattet av flertallet i Bystyret i går kveld. Formålet med innkjøpet er å unngå at barn av sosialklienter blir hengende etter i en skolehverdag som er mer og mer lagt opp til bruk av pc, melder Dagbladet.

Glimrende idé

Eilert Jan Lohne (Ap), nestleder i sosial— og helsekomiteen, er mannen bak forslaget som ble vedtatt i går kveld. Helsebyråd Trude Drevland applauderer innspillet fra Lohne.

— Jeg synes det er en glimrende tanke. Jeg vet godt at det finnes en del barn og unge, for eksempel barn av sosialklienter, som ikke har tilgang til datamaskin. Jeg synes at de skal slippe å skille seg ut ved å ikke ha de samme mulighetene som andre. Etter min oppfatning er det ikke noen som helst politisk uenighet om at dette er et veldig positivt tiltak, sier Drevland til bt.no.

Aldri nok

Detaljene rundt innkjøp og vedlikehold av maskinene er foreløpig uklare. Drevland understreker at det er viktig å finne en rettferdig løsning som når dem som trenger det mest. Men 150 maskiner er ikke nok til å dekke behovet, mener Drevland.

— Det er ikke noe som heter nok i min sektor, det er et ukjent fenomen. Men dette er en mulighet til å hjelpe noen, kanskje de som har det verst, og det er jeg glad for. Så får vi se hvor langt det rekker. Vi skal finne den best mulige løsningen i samarbeid med Lohne som har kommet med forslaget.

Timingen på julegaven fra kommunen er helt tilfeldig, sier Drevland.

— Det er en del av budsjettet for Bergen kommune, og det blir min oppgave å sette det ut i praksis neste år. Hvis vi lykkes med denne ordningen, må vi vurdere om vi skal satse på en slik ordning fremover på nye budsjetter. Jeg synes det er en spennende oppgave å ta fatt i, og dette gjør jeg med glede.