Søndag morgen sitter syv personer i drukkenskapsarresten ved Bergen politikammer. Samtlige har fått en eller flere anmeldelser, blant annet på grunn av angrep på vektere.

— Det var mange godt synlig berusede mennesker ute i natt. Og de var lite mottakelige for fornuft og henstilling om å dra hjem, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt .

— Merker dere at det blir flere berusede ute på grunn av fint vær?

— Vi merker at mange har fri samtidig. Og med så fint vær som vi har nå, holder folk lengre ut, de går ikke hjem i tide. Sånn sett har vi ikke den beste politibetjenten med oss, nemlig dårlig vær.

Fyllebråket begynte rett over midnatt da en vekter ba om politiassistanse ved Bergen legevakt. Der gikk en ung mann til angrep både på vekter, politi og lege. Like etter rykket politiet ut for å bistå vektere ved bybanestoppet på Florida.

En ung kvinne skal ha blitt slått ned. Fre personer måtte innbringes og ble anmeldt for ordensforstyrrelse, deriblant en kvinne som oppga falsk personalia og sparket til en vekter. Litt senere ble nok en beruset kvinne arrestert i Stavrhusgaten. Også hun skal ha sparket en vekter.

— Er det vanlig at folk går til angrep på vektere?

— Det er ikke helt uvanlig. Ofte handler det om manglende bybanebillett. Når dette blir påpekt, blir noen aggressive. De påstår gjerne at de ikke har mynter til automaten, sier Kronen.

Han har inntrykk av at de fleste som laget bråk natt til 1. påskedag, var beruset av alkohol. Men det ble også beslaglagt noe narkotika hos en såkalt kjenning av politiet som oppholdt seg på Bergen legevakt.