I gårsdagens Bergens Tidende fortalte Chelagat om hvordan hun ble oppsagt av Color Line dagen før prøveperioden på seks måneder gikk ut. 31-åringen godtok ikke oppsigelsen, koblet inn advokat Marius Reikerås og har nå anlagt sak mot Color Line. 31-åringen krever oppsigelsen annullert fordi hun mener den ble overlevert to uker for sent i forhold til sjømannsloven.

Selv om hun er medlem av Sjømannsforbundet, får hun ingen støtte av fagforeningen i konflikten.

— Hun valgte selv å engasjere advokat privat, og dermed er vi eliminert, sier Helga Kollen i Sjømannsforbundet Region vest.

— Støtter dere henne?

— Hun valgte advokat, og vi vil ikke engasjere oss eller si noe om saken så lenge den ikke er avgjort.

— Hva synes du om at hun valgte advokat i stedet for å søke bistand i fagforeningen?

— Det er et fritt valg hun er i sin rett til å ta.

Chelagats samboer, Kjetil Kolle Solheim, var i kontakt med både Sjømannsforbundet sentralt og Helga Kollen før han koblet inn advokat Marius Reikerås.

— Jeg synes det ikke var lett å få gehør for saken. Kollen virket negativ. Hun ga inntrykk av at hun mente ledelsen ikke kunne ha gjort som de gjorde uten at de hadde en god grunn til det. Derfor syntes jeg Alice var bedre tjent med å ha sin egen advokat. Og idet dette valget ble kjent for Sjømannsforbundet, virket det som de mistet all interesse for saken. De ønsket ikke engang å være til stede på forhandlingsmøtet. Det synes jeg var litt underlig, sier Kjetil Kolle Solheim.

Advokat Reikerås er oppgitt over Sjømannsforbundet.

— De burde i det minste vist moralsk støtte. Det blir for enkelt å bare trekke seg helt ut fordi en ansatt ønsker en ekstern advokat. I en så alvorlig situasjon, blir det en ekstra byrde for min klient å ha følelsen av at hennes egen fagforening ikke støtter henne.