ROY HILMAR SVENDSEN

For først ved 15-tiden i går klarte Roar Jødahl i Norsk Tipping å få tak i den heldige bergenseren. Mannen i 60-årene fra Åsane mistet nærmest munn og mæle da han fikk det glade budskap.

— Hva er det du sier? Det kan ikke være sant! stammet mannen.

— Jeg har jo lest i avisen at dere leter etter en vinner fra Bergen...

— Ja, det er deg, det!

— Nei, det kan ikke være mulig!

«Utrolig flaks»

Den nybakte millionæren, som ønsker å være anonym, hadde to identiske systemkuponger inne i lørdagens spillerunde. Det ga solid uttelling: To førstepremier, 28 tredjepremier og 42 fjerdepremier - til sammen 3.150.810 kroner rett inn på konto.

— Jeg har spilt med den samme rekken i halvannet år, forteller den glade pensjonisten til BT.

Årsaken til dobbeltgevinsten er at mannen hadde forregnet seg litt på ukene, og hadde to overlappende kuponger inne ved trekningen denne helgen.

— I slutten av mars leverte jeg inn en tiukerskupong på internett. Jeg var sikker på at den var gått ut, og derfor la jeg inn en ny femukerskupong. Det var jo bare utrolig flaks at jeg hadde overlapping akkurat denne helgen, sier han.

Vanligvis følger han Lotto-trekningen på NRK, men akkurat denne lørdagen var han og kona ute og spiste middag med noen venner. Da de kom hjem, var klokken over midnatt, og Lotto-kupongen var det siste de tenkte på.

Sydentur med familien

Selv ikke da de i går morges leste i Bergensavisen at Norsk Tipping lette etter en dobbeltvinner fra Bergen, kom pensjonisten på å sjekke vinnerrekken.

— Min kone kom inn med avisen og sa: «Det må jo være deg de skriver om». «Ja, du skal bare se på det», svarte jeg.

— Hvordan var det å få telefon om at du hadde vunnet over tre millioner?

— Jeg vet ikke om jeg kan gi noe godt svar på det. Du lurer jo først på om det er noen som tøyser med deg. Jeg trodde ikke på det før han (Jødahl) leste opp vinnertallene for meg. Da ble jeg helt himmelfallen. Det er jo bare fantastisk flott, sier pensjonisten til BT.

Åsane-mannen har takket ja til økonomisk rådgivning fra Norsk Tipping, og sier han også skal ha seg en prat med banken om hvordan pengene kan plasseres på en mest mulig fornuftig måte.

— Nå skal vi ta oss en sydentur med hele familien. Utover det har jeg ikke noen planer. Vi har jo hus og bil og alt det der, så vi får se hva. Det kommer vel til å dryppe litt på ungene, antar jeg, humrer den nybakte millionæren.

To vant i Sogn og Fjordane

Totalt fem personer fikk syv rette i helgens Lotto-trekning, som ga en premie på 1.496.305 kroner. To av de nye millionærene holder til i Sogn og Fjordane. Ifølge Norsk Tipping ble vinnerkupongene levert på Narvesen i Nordfjordeid, og på Rema 1000 i Snorre senter i Florø.