— Det skal ikke være noen personer som er skadd. Det er en polsk registret bil, sier operasjonsleder Jan Fausk ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

De tre polakkene skulle hjem på juleferie etter en arbeidsøkt i Norge. De kjørt sin hvite kassebil ned bakken utenfor huset sitt for å nå fergen fra Bergen, da det det plutselig gikk rundt. På sommerdekk.

Bilen tippet utfor en kant på rundt en meter og ble liggende på taket.

Edderkopphyl

— Jeg var like ved når bilen veltet. Jeg hylte så folk trodde jeg hadde sett en edderkopp. Varebilen dunket borti en parkert rød bil som polakkene eier, hadde ikke den stått der hadde varebilen rulle videre, sier nabo Mona Sandal.

Sandal hjalp polakkene ut av opp-ned-bilen, før de hastet av sted for å rekke fergen fra Bergen. De ville ikke ha noe hjelp av ambulansefolkene som kom til stedet.

DÅRLIG SKODD: Sommerdekkene måtte gi tapt for den lille bakken. Kassebilen og tre polakker dumpet utfor kanten og ble liggende på hodet.
RUNE STØLÅS
HJEM TIL JUL: Juleferien var i ferd med å gå dunken. I all hast lastet de uskadde polakkene bagasjen over i en lånt bil fra naboen.
RUNE STØLÅS
HJELPSOM: Mona Sandal halp de forskrekkede polakkene ut av bilen. I bakgrunnen: hurtig omlastning.
RUNE STØLÅS