Mandag ble Mobilitetsuken lansert for å få flere til å bruke sykkel i Bergen.

— Vi står foran et paradigmeskifte der vi skal gå fra en bilvennlig til en sykkelvennlig by. Det vil kreve stor innsats å gå fra jumbo til tet på sykkelsatsing, sa byråd Filip Rygg da han signerte avtalen på vegne av Bergen kommune mandag.

- Slo kollbøtte

To dager senere kom Stig Indrebø fra Åsane til arbeid på Kokstad. Han syklet den tre mil lange veien, men på Kokstad gikk det galt.

— Jeg fikk et stygt fall da forhjulet mitt kom ned i en dyp grøft som var gravd opp på tvers av gang- og sykkelvegen langs Kokstadvegen ved BKK/BMW, forteller Indrebø.

— Jeg kjørte nedi grøften og slo kollbøtte. Jeg fikk skrubbsår, et ømt kne og et dekk som ble ødelagt, men alt i alt gikk det jo bra. Jeg er bare litt øm, forteller han dagen etter fallet.

Han mener BT bør skrive om saken for å fortelle andre at de må passe seg.

— Det er ingen skilt som kunne indikere at en burde være spesielt oppmerksom. I mørke og med mye regn er det ikke så lett å se hullet. Det virker som om det er helt vanlig at det ikke markeres at arbeid på gang- og sykkelstier pågår, sier han.

- Hvor fort syklet du?

— Ikke veldig fort, kanskje mellom ti og femten kilometer i timen.

- Utbedret stedet

Sverre Aarskog arbeider med arbeidsvarsling i Statens vegvesen i Bergen. Han forteller at det pågår arbeid langs Kokstadvegen. Det graves og legges ned fiberkabler.

— Her har asfalteringen vært for dårlig, og jeg har varslet Bergen Maskin som har arbeidet på stedet. De har lovet å rette dette opp omgående, sier han til BT torsdag ettermiddag.

— Vi har arbeidet på stedet og utbedret feltet der syklisten gikk over ende. På grunn av regn har underlaget blitt senket, men nå er dette utbedret, sier Tor Henry Hansen i Bergen Maskin.

Han sier det var varslingsskilt på stedet som markerte arbeidet.

Hvordan er forholdene for syklister i Bergen? Si din mening i feltet under!