Ved 15-tiden i går ettermiddag gikk Eva Kirkevik på bussen hun trodde skulle ta henne hjem til Minde.

Like etter at bussen forlot holdeplassen ved Galleriet, oppdaget hun at hun hadde gått på ekspressbussen, som kjører via Fjøsangerveien til Fanahammeren og ikke rutebussen, som går via Inndalsveien. Kirkevik trakk i snoren, i likhet med tre andre som hadde gjort samme tabbe. Men sjåføren kjørte videre og åpnet bare så vidt døren for å fjerne lyset på stoppskiltet.

— Dette gjorde han tre-fire ganger før jeg til slutt gikk frem og snakket med ham. Han sa han ikke kunne stoppe før Fjøsanger og at det var så mange som gikk på feil buss. Da jeg spurte om han ville straffe oss for andres feil, svarte han ja. Han var utrolig frekk, synes Eva Kirkevik.

Hun tror årsaken til at flere går feil på ekspressbussene skyldes dårlig merking.

— Disse bussene har samme nummer og farge som de andre bussene jeg kan ta til Minde. Ekspressmerkingen står bare foran på bussen og jeg kom inn bak.

Kirkevik følte bussepisoden så opprørende at hun ringte Gaia og klaget. Busselskapet lovet å ta saken opp med sjåføren.

— Når slike klager kommer inn, tar avdelingslederen det opp med den enkelte sjåfør. Jeg kjenner ikke denne saken, men jeg beklager at kvinnen hadde en negativ opplevelse. Rutinene for hva som skjer når folk går på feil buss bør diskuteres. Bedre merking av ekspressbussene høres også ut som en god idé, sier informasjonssjef i Gaia, Nicolay Leganger.