«Turen gikk veldig greit, men det var skikkelig kalt i natt. Frost på bakken. Dessuten kom tåken snikende i ett tiden. Da tok vi en pause i soveposene», skriver lærer Paal Chr. Bergh i en epost til bt.no i morges.

— Felles opplevelse

De slapp heldigvis å begynne turen med å gå Ulriken opp, de 48 elevene fra Midttun skole som skulle overnatte på Vidden natt til tirsdag.

Da bt.no var i kontakt med gjengen ventet de på å ta Ulriksbanen.

— Vi gjør dette for å gi elevene en felles opplevelse på slutten av året. Det er en gulrot å få gå over vidden om natten. Vi deler noe sammen som ikke alle andre gjør, forteller May-Britt Johansson, én av tre lærere som er med.

Den noe uvanlige skoleturen har vært en stor suksess flere ganger tidligere.

— Det er ikke alle år vi klarer å få det til. Vi må vente på finværet og den helt rette dagen. Vi har vurdert denne dagen siden før helgen, men vi måtte sjekke med meteorologene at det ikke ville komme nattåke og slikt, sier Johansson.

Tredje gang

Selv har hun vært med på en slik tur to ganger tidligere.

Før de går innover Vidden skal de se solnedgangen fra Ulriken. Når det er på det mørkeste og kaldeste tar de frem soveposene og har en hvilepause, som for enkelte blir en høneblund. På vei tilbake ser de soloppgangen fra Rundemanen.

— Når vi ligger inne på fjellet og ser utover byen midt på natten - det er helt fantastisk. Elevene glemmer det aldri, det er jeg sikker på, sier Johansson.

Paal Chr. Bergh
Paal Chr. Bergh
Paal Chr. Bergh
Paal Chr. Bergh