Mandag 9. november klokken 12 var Kommunalt råd for funksjonshemmede i Bergen samlet til møte i Bergen Rådhus på rom 224.

Teleslyngene virket ikke. Det ble så sjekket om teleslyngen på rom 225 virket. Den virket heller ikke. Så prøvde de å få hjelp fra andre i huset til å se om de kunne få dem til å virke, men det var ingen som kunne hjelpe dem. Da fikk Matthias Viktorsson i Hørselshemmedes Landsforbund nok. Han gikk fra møtet i protest.

— Jeg gikk i protest for at rådsmøtet ikke var tilrettelagt for funksjonshemmede, sier Matthias Viktorsson, som også er leder Hørselshemmedes Landsforbund i Bergen.

Avlyste møtet i solidaritet

Rådet vedtok deretter enstemmig å avlyse hele møtet i solidaritet med Matthias Viktorsson.

— Det er ikke akseptabelt at et møtelokale i Rådhuset, der det skal være teleslynge slik at alle kan delta, ikke har det. Dette skulle være sjekket på forhånd, men den virket ikke, sier Svein Nord Kristiansen, som representerte Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, i rådet.

Leder av råd for funksjonshemmede, Harald Berge Breistein (KrF), sier at det er veldig dumt at teleslyngen ikke fungerer. Han sier at så vidt han kjenner til er det første gang et møte i rådet er avlyst.

— Dette er dramatisk. Jeg forventer at forholdene er lagt til rette slik at alle kan delta på lik linje i rådet, sier Breistein.

Han sier at det forholdet nå er tatt opp med de som har ansvaret for dette i Bergen kommune.

- Beklager

— Det burde være så enkelt å få det på plass. Nå håper jeg de som har ansvaret for dette fikser opp, sier Matthias Viktorsson.

Det er Seksjon Informasjon i Bergen kommune som har ansvar for møterommene og utstyret der.

– Vi beklager dette veldig. Teleslyngene er mye i bruk, men vi har ikke hatt klager på at de ikke har virket før. Men en gang, er en gang for mye, sier informasjonsdirektør Eva Hille i Bergen kommune.

Det ble installert nye teleslyngeanlegg i Rådhuset våren 2013. Hille sier de nå har bestilt service på anlegget.

GIKK: Matthias Viktorsson i Hørselshemmedes Landsforbund gikk i protest og fikk støtte av hele Kommunalt råd for funksjonshemmede i Bergen.
Privat