Turen begynner hos Vestnytt , som melder at Klokkarvik barnehage — inspirert av talkshowet «Skavlan» - innfører den såkalte 5-2-dietten. Med andre ord: To dager i uken skal ungene bare spise frukt. En enæringsfysiolog avisen har snakket med er, kanskje ikke overraskende, svært kritisk.

Under tittelen «Jern-Erna blir Stein-Erna» skriver Fanaposten at Kulturdepartementet har gitt grønt lyst for en statue av Erna Solberg i bydelen. Fana Høyre mener den sittende statsministeren fortjener heder på linje med Fanas to tidligere statsministre, Christian Michelsen og Wollert Konow.

På Askøybroen innføres det datokjøring fra og med i morgen, melder Askøyværingen . - Vi må gjøre noe drastisk. Køene blir bare lengre og lengre, sier Askøy-lensmann Odd Dale.

Avisa Hordaland skriver at kunstner Unni Askeland skal utsmykke Hardangerbrua med et stort skilt med to store, åpne, røde lepper i refleksmateriale. Skiltet skal også spille en sang når folk nærmer seg. En annen kunstner skal klatre til topps for å vaske det ene brotårnet.

DIETT: Inspirert av talkshowet «Skavlan» innfører Klokkarvik barnehage den såkalte 5-2-dietten, melder Vestnytt. FAKSIMILE: VESTNYTT

Grunnet overbestilling tar den lokale bensinstasjonen på Heiane på Stord bare åtte kroner literen for bensin hele uken. — Jeg la rett og slett inn en null for mye, sier daglig leder Ann Karin Hatlem til Sunnhordland .

Ifølge Firda mener regjeringen at bønder som får erstatning etter uår, isbrann og dårlige avlinger, må få tilsvarende trekk i tilskudd når det fint vær. Også pensjoner, trygd og barnetrygd kan reduseres, da behovet for barneklær, oppvarming og sydenferier også er mindre i finværet.

Sogn Avis skriver at innspillingen av TV 2-serien «Frikjent» må flyttes fra Tangen til Øvre Årdal. Årsaken? De ansatte på rådhuset mener en filminnspilling utenfor kontorvinduene blir altfor forstyrrende.

Hordaland Folkeblad skriver at temperert kjølevann fra smelteverket Elkem Bjølvefossen skal brukes til å lage et badeanlegg i Ålvik.

Radøy kommune har kuppet domenet nordhordland.kommune.no og satser på Manger som nytt senter for storkommunen Nordhordland. Et god brass- og skolekorpsmiljø er blant argumentene, og den nye kommunelogoen skal ha elementer av både korps og fotball, skriver Strilen .

Offshore.no skriver at det grensesprengende TV-programmet «Rig Brother» kan sikre deg drømmejobb i oljebransjen. 18 utvalgte deltakere skal bo, leve og jobbe på en rigg i Nordsjøen. Førstepremien er fast jobb på en oljerigg.

Strandvikjo.no skriver at Strandvik kyrkje på Fusa snart blir å finne som Lego-byggesett.