Det var den 30. mars, på påskeaften, John Birger Hernes forsvant.

— Vi vet han var med på en sightseeing med buss i Bergen frem til om lag kl. 18.00. Etter det forsvinner alle spor, forteller lensmannsbetjent Tore Sparby ved lensmannskontoret i Stjørdal til bt.no.

Hurtigruten gikk fra Bergen igjen kl. 22.30. I tidsrommet mellom kl. 18.00 og 22.30 på påskeaften har politiet ingen observasjoner av den savnete.

— Vi har en mann som mener han har sett Hernes i baren på Hurtigruten etter at den gikk fra kai, men denne observasjonen er usikker, forteller Sparby.

Ingen vet om Hernes ble med båten tilbake til Trondheim, og politiet etterlyser nå 29-åringen.

Nord-Trøndelag politidistrikt gikk i dag ut med etterlysning etter John Birger Hernes.

Han er 29 år gammel, ca. 180 centimeter høy. Hernes har lyst, kortklipt, blondt hår. Den savnede er svaksynt, og bruker hvit stokk når han er ute og går, skriver adressa.no.

Ifølge politiets opplysninger skal Hernes være noe halt på venstre fot. I tillegg bruker han ofte en sixpence-lue.

Tore Sparby ved lensmannskontoret i Stjørdal opplyser til adressa.no at John Birger Hernes var med hurtigruteskipet Kong Harald da båten gikk fra Trondheim i påsken. Hernes var med på en gruppereise sammen med andre fra stjørdalsområdet. Det er klart at han gikk i land i Bergen, men der slutter alle spor etter mannen.

— Vi vet ennå ikke om den savnede gikk om bord igjen i Bergen da båten skulle gå nordover lørdag 30. mars klokken 22.30, sier lensmannsbetjent Tore Sparby.

Båten kom til Trondheim 1. april klokken 06.00 og gikk videre nordover på sin rute. Da John Birger Hernes´ lugar skulle rengjøres dagen etter, ble det funnet klær og eiendeler som tilhører 29-åringen.

Meldinger om den savnede kan gis til Lensmannen i Stjørdal eller nærmeste politimyndighet.

John Birger Hernes er 29 år gammel, ca. 180 centimeter høy. Han har lyst, blondt hår som er kortklipt. Den savnede er svaksynt, og bruker hvit stokk når hen er ute og går. FOTO: PRIVAT