Det var i en 7. divisjonskamp mellom Djerv 2 og Hetlevik 2 på krøllgresset Hetlevik på Askøy at alt gikk galt.

Politiet måtte rykke ut til Hetlevik, da alt kom ut av kontroll. Men før politiet fra Fjell— og Sund lensmannskontor kom seg ut på Askøy, var Djerv-spillerne reist hjem.

Skallet ned fotball-leder

Fotballformann Roger Kristoffersen ble skallet ned av en Djerv-spiller i kaoset som oppsto etter den dramatiske kampen. I de siste minuttene av kampen skal spillet ha hardnet til. Et par spillere fra begge lag gikk mot garderoben etter å ha bli byttet ut. Der skal det ha oppstått munnhuggeri, og Hetlevik-lederen ilte til for å roe gemyttene, skriver Askøyværingen i dag.

Dommeren blåste av kampen, men det roet ikke gemyttene. En Hetlevik-spiller skal ha blitt jaget hjem.

Småjenter sex-sjikanert

Askøyværingen skriver at tre små jenter, den yngste bare 11 år gammel, fikk grov verbal skyts av seksuell karakter fra noen Djerv-spillere. Det er sendt en rapport til fotballkretsen, til politiet og til ledelsen i Djerv, om det som skjedde.

— Dette er selvfølgelig svært beklagelig og helt uakseptabelt, sier leder i fotballkretsen Roald Bruun-Hanssen, til bt.no.

Fotballkretsen har hatt noen episoder med røde kort til noen av spillerne på dette laget før.

— Det at laget består av kurdere, hvordan ser du på det?

— Det er enkelt spillere som oppførere seg totalt uakseptabelt og som har problemer med å innordne seg de regler som gjelder på en fotballbane. De som har oppført seg slik vil få sine sanksjoner. Men det er samtidig viktig å huske på at fotball er en positiv arena, der alle skal få delta. Fotball er et flott område for folk med en litt annen kulturell bakgrunn, til å lære å møte vår kultur og regler, sier Bruun- Hanssen.

Vurderer eksklusjon

Bruun-Hanssen understreker at det bare er en liten gruppe av de mange med annen kulturbakgrunn som spiller fotball, som har problemer med å innordne seg.

Den enkelte spiller er ansvarlig for seg og må ta sine sanksjoner. Fotballklubben Djerv er ansvarlig for hele laget. Fotballkretsen kan også pålegge laget straff.

— Vi vurderer å ekskludere disse spillerne. Djerv 2 har to kamper igjen denne sesongen, vi må vurdere om de skal få lov til å spille dem, sier fotballformann Terje Larsen i Djerv til Bergensavisen.