Den 26 år gamle universitetsstudenten og eks-bokseren la kortene på bordet da han møtte i retten, tiltalt for grov vold.

Han ga en uforbeholden tilståelse og erkjente straffskyld. Retten svarte med å dømme ham til ni måneders fengsel, hvorav tre måneder betinget.

Inviterte til slåsskamp

Angrepet skjedde i Bergen sentrum i januar i år. Tiltalte stod i en pølsekø, da fornærmede kom gående med to venner og spurte høylytt om det var noen som ville slåss.

En mann på stedet fikk roet ned situasjonen, og fornærmede forlot stedet.

Men etter kort tid gikk tiltalte over gaten og ropte at han tok imot invitasjonen til slåsskamp.

Vitnene på stedet har forklart seg ulikt om hvem som slo først, men tiltalte fikk i alle tilfeller raskt overtaket og la motstanderen i bakken. Deretter satte han seg på huk og slo offeret gjentatte ganger i hodet. Selv hevdet mannen at han slo fire-fem ganger, mens et vitne talte 13 slag.

«Massiv kraftanvendelse»

Ingen av vitnene har forklart at offeret gjorde noen motstand. Mannen mistet bevisstheten, men tiltalte fortsatte å slå. Retten kaller det en «massiv kraftanvendelse».

Offeret fikk brudd på hodeskallen, brudd i nesebeinet, og fikk slått ut tre tenner. Han ble sykmeldt i 40 dager etterpå.

Retten legger vekt på at tiltalte hadde erfaring fra kampsport.

«Med en slik kunnskap burde han være seg ekstra bevisst de farer og det skadepotensial som slike slag representerer. Slik retten ser det bærer voldsanvendelsen også preg av hans erfaring med kampsport». Retten finner det samtidig formildende at fornærmede oppsøkte situasjonen.

I tillegg til fengselsstraffen ble mannen dømt til å betale offeret 55.000 kroner i erstatning og oppreisning.