— Det har vært helt eventyrlig, sier Rune Fahlvik.

Med norske flagg og svulstig sang ble de tre mottatt da de ankom lykkelige og slitne med Hurtigruten i går. Rune Fahlvik (32), Sigrid Trætteberg Fahlvik (24) og Kai Mørk (21) har gått Norge på langs på 120 dager.

I midten av januar forlot de Lindesnes, og 15. mai ankom de Nordkapp. De ble avkrevd 200 kroner for å komme inn på Nordkappsenteret, men da de forklarte omstendighetene slapp de billig unna:

— De som har gått på ski fra Lindesnes kommer absolutt gratis inn, fikk de høre.

Gavmildhet og gjestfrihet er de ellers også imponert over. Folk har invitert til middag, tilbudt gratis overnatting og i det hele tatt har de møtt veldig mange hyggelige mennesker.

— Da jeg brakk den ene skien min fikk jeg medynk hos en sauebonde på Snåsa. Han kjørte tolv mil med bil og seks mil på snøscooter i ens ærend for å gi meg en ny ski, forteller Kai Mørk.

På det kaldeste har de hatt 30 kuldegrader.

— Det verste har vært all frysingen, sier Rune Fahlvik.

Underveis har de overnattet på gårder, i gammer og under åpen himmel, men mest av alt i telt. Komforten har vært så som så.

— Det gikk to uker mellom hver dusj av og til, men ellers var det ingenting å utsette på hygienen, sier Sigrid Trætteberg Fahlvik med et smil.

Sistnevnte gjorde seg i fjor bemerket med revyen "Sånn som vi é" som hun lagde sammen med sine tre søstre. Sigrid ble av BTs anmelder fremhevet som "et komikertalent av de sjeldne", og vi vil vite om hun igjen skal satse på revy:

— Ja, nå må jeg gjøre noe annet enn å gå på ski, sier Sigrid. Hun legger til at hun ikke har fått snakket med søstrene sine ennå, men at hun tror de har noe på gang.

ENDELIG HJEMME: Sigrid Trætteberg Fahlvik får en varm velkomstklem av Marion Ruus, mor til Kai Mørk.
Foto: Ørjan Deisz