Med en lengde på nesten 52 meter og en mast som rager over 63 meter, er superyachten 'Kokomo» en av verdens støste privateide yachter. Nå har den seilt fra Sørlandskysten til Bergen, og er klar for Vestlandsfjordene.

Båten skal ha australske eiere.

— Vi har vært i Skagen og ved Hankø, og er på vei til Bergen og vestlandsfjordene før vi skal tilbake til København der kronprins Frederik skal arrangere VM for båter i FARR 40-klassen, fortalte en av mannskapene til Farsunds Avis tidligere denne uken.

Ifølge Hegnar media er det den seileentusiasten Lang Walker som eier båten. Walker har slått seg stort opp på entreprenørvirksomhet og eiendomsutvikling på den andre siden av jordkloden. I tillegg til «Kokomo» eier han også en 133 fots seilbåt, en 123 fot stor motoryacht, samt en 40 fots konkurransebåt som deltok i FARR-40 seilasen ved Hankø og Skagen sist uke. FARR-40 er en verdensomspennende serie der VM utenfor København siste helgen av august er årets høydepunkt.

Superyachten fungerer som base for eieren og hans gjester under regattaene, i tillegg til at de har valgt å sette seil for en rekke destinasjoner i Norge og Danmark.

JAN M. LILLEBØ
JAN M. LILLEBØ
JAN M. LILLEBØ