Hun ruvet på majestetisk vis, «Queen Mary 2», da cruisekjempen seilte inn til Hellesylt i Møre og Romsdal ved 8-tiden i dag.

Hutrende cruisefarere ble møtt av den samme skånselløse sommeren som vi fastboende her vestpå sliter med: Surt, piskende regn og temperaturen på tidlig-vår-nivå. For sikkerhets skyld ligger skodden tykk som grøt, slik at vestlandsnaturen ikke fremstår så postkortidyllisk som den kan.

Senere i dag dukker «Queen Mary 2» opp i Geiranger, før ferden bærer videre til Ålesund i kveld.

Fire fotballbaner

Lørdag klapper kjempeskipet til kai i Jekteviken. Det blir litt av et syn.

Kolossen er like lang som fire fotballbaner (!).

Så svær er «Queen Mary 2», at det er på hengende håret at farkosten i hele tatt kommer seg til havns i Bergen. Skipet smyger seg under Askøybroen med en klaring på 2,5 meter.

Og innvendig? Gjett da. Dekk og dekksstoler i mahogni, myke tepper, dype stoler, luksusrestauranter med fint porselen og selvfølgelig en ballsal for å toppe det hele.

Folkefest

Det blir flagging og fullt opp av aktiviteter i byen og på havnen når «Queen Mary 2» kommer til Bergen lørdag. For eksempel skal entertainere fra skipene delta sammen med lokale stjerner på Torgallmenningen.

«Queen Mary 2» begynner innseilingen klokken syv om morgenen og drar klokken 18.00, geleidet av langskipet «Haakon Haakonsen».

Nordnesparken blir perfekt for dem som vil studere skipet nærmere.

STASELIG: «Queen Mary 2» på vei ut fra Hellesylt. MMS-FOTO: ARTHUR KORDT
FRA DOKK: «Queen Mary 2» på vei ut fra dokk i Sør-Frankrike 22. desember. FOTO: REUTERS