Det bekrefter lederen for Vestlandet Eiendomsmeglerforening, Trond Lorentzen, overfor bt.no.

— Aldri et problem

— Uro rundt forurensning og helseplager som følge av det, kan vi ikke se igjen i boligprisene. Når Bergens Tidende i lørdagens papirutgave skriver mye om frykt for helseplager på Danmarks plass, vil eiendomsmeglerbransjen kanskje en kort periode få en del henvendelser som følge av det. Men all erfaring viser at det roer seg ned etter kort tid. Og vi ser aldri igjen slikt negativt fokus i boligprisene. Prisene på Danmarks plass er ikke lavere enn for områder det er naturlig å sammenligne med, sier Lorentzen, som til daglig er direktør for forretningsutvikling hos Eiendomsmegler Vest i Bergen.

- Så prisene gikk ikke ned etter de rekordmange dagene med giftlokk over Danmarks plass i 2010?

— Nei, vi merket det verken på prisene eller omsetningen. I det aktuelle området er det mest leiligheter i borettslag. Det var aldri problemer med omsetningen etter negativt fokus på området i avisene. Jeg tror jeg kan si det så klart at det ikke blir lavere priser på grunn av dårlig luftkvalitet, sier Lorentzen.

Heller ikke radonnivå

Lorentzen forteller at heller ikke boligområder med høyt radonnivå, og dermed økt kreftfare, er blitt tapere på boligmarkedet.

— I den perioden det ble skrevet og snakket mye om radonmålinger og høyere radonnivå i bestemte områder i Bergen, fikk bransjen en del bekymrede henvendelser. Men heller ikke radonsnakket kunne registreres på prisnivået eller i salget av antall boliger. Folk kjøpte og solgte som før, og prisnivået var som ellers, sier Lorentzen. Han mener derfor at de som vurderer å flytte fra områder med mye forurensning, neppe behøver å bekymre seg for at de ikke får solgt til vanlig pris.

Er du bekymret for boligprisene? Si din mening under!

BRYR SEG IKKE: Frykt for helseproblemer som følge av forurensning gjenspeiler seg ikke i boligprisene eller boligsalget. Her giftlokket over Danmarks plass.
HELGE SUNDE