— Kjempeærefullt! Jeg ble nesten lamslått. Jeg hadde aldri drømt om noe sånt. Dette setter jeg fryktelig pris på, sier Øystein Søbstad, som i går ble hedret med Kjuagutt-statuetten på Bergen journalistlags julebord.

Øystein Søbstad får prisen for sin velvilje og åpenhet overfor pressen under Giardia-utbruddet i Bergen.

— Min filosofi er at alt bør sies så åpent som mulig så fort som mulig. Media er min viktigste medarbeider når det gjelder å formidle informasjon til folk, sier smittevernoverlegen om sin mediestrategi.

Også NRKs Linda Eide ble prisvinner, som mottaker av den gjeve Gullparaplyen for «Døden bak styret».

Roar Christiansen i Bergens Tidende fikk Sølvparaplyen for sin reportasje om narkomane Wenche, og Sølvparaply fikk også Trond Ola Skrunes i Sydvesten for den såkalte «Glattcelle-saken».

Juryen ga hederlig omtale til Synnøve Bakke og Kjersti Knudssøn i NRK for «Kvikksølvjentene», samt TV 2s Klaus Holte og Steinar Høydal for «Erleveien».

GLAD KJUAGUTT: Øystein Søbstad (60) er overrasket og veldig glad for å bli kåret til årets kjuagutt av pressen. - Alle tiders! synes han.

GLAD KJUAGUTT: Øystein Søbstad (60) er overasket og veldig glad for å bli kåret til årets kjuagutt av pressen. - alle tiders! synes han. FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN