Bybanen har 12 vogner. Foreløpig er de navnløse. Men det varer ikke lenge. For nå starter navnekonkurransen her på bt.no.

Og du kan være med ved å legge inn ditt forslag i kommentarfeltet i bunnen av artikkelen.

Frem mot 9. juli velger vi ut 20 kandidater fra avstemmingen på bt.no og fra kampanjesidene til Skyss kompabanen.skyss.no. Her er avstemningen allerede i gang.

Navn etter personer

Etter 9. juli får bt. no-leserne stemme over 20 kandidater som blir plukket ut av en jury, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Dreyer i Skyss.

Bybanevognene skal få navn etter personer med en link til Bergen.

— Det kan være nålevende eller døde personer. Det kan også være fiktive personer fra litteratur, film og teater. Folk kan tenke bredt når de kommer med forslag, sier Dreyer.

Og legger til:

— Det trenger ikke være en bergenser. Personer fra for eksempel Stord og Odda kan komme med, men felles for alle forslagene er at de må ha en forbindelse til Bergen. Personen må med andre ord ikke være født i Kalfaret.

- Har dere noen ønsker?

— Det hadde jo vært fint om vi kunne sette pris på en nålevende person som har med bybanens fødsel å gjøre, sier Dreyer.

Vinnerforslag premieres

Hun tror ikke det skal være vanskelig å få folk med på navnekonkurransen. Og siden det er 12 vogner som skal få navn, så er det jo gode muligheter for at ditt forslag kommer med!

— Folk er veldig engasjert i alt som har med Bybanen å gjøre, så det er viktig at de får være med når vognene skal få navn, sier Dreyer.

Vinnerne får et halvt års gratis reise med Skyss-kort. Det får også vinnerne til fotokonkurransen som Skyss har ute nå. Fotokonkurransen avsluttes denne uken.

— Jeg håper dette engasjerer folk, vi har fått en del forslag på våre kampanjesider allerede, sier Dreyer.

Så langt har Skyss blant annet fått forslag om disse bergenserne: Gullars, Kurs Nilsen, Lars Vaular, Ludvig Holberg, Sissel Kyrkjebø, Davy Wathne, Gunnar Staalesen og Olav Kyrre.

Juryen består av:

Magnus Vestrheim - Samferdselssjef

Anna Elisa Tryti - Fylkeskultursjef

Per Karl Blytt - tidligere daglig leder Hordaland kollektivservice

Sølvi Myrseth - Bybanen utbygging

Thomas Potter - Bybanen AS

Målfrid Vik Sønstabø

Merete Raknes

Legg inn ditt navneforslag i kommentarfeltet under!

Hvis du vil ha premie om ditt forslag blir valgt, må du sende fra en reell mailadresse eller legge igjen navn og nummer i kommentarfeltet.