Canal Digital har allerede valgt å gjøre TV 2-kanalene TV 2 Zebra og nye TV 2 Sport utilgjengelig for sine 500.000 kunder. Nå truer Get med å gjøre det samme for sine abonnenter.

Det kan bety at kundene blant annet vil gå glipp av siste etappe av Tour De France, som skal sendes på TV 2 Zebra. I tillegg vil de gå glipp av Eliteseriekamper i fotball, både på TV 2 Zebra og på den nye sportskanalen TV 2 Sport.

— Et brudd på avtalen

Get mener at TV 2 har brutt en avtale dem imellom ved at den nye sportskanalen TV 2 Sport er gjort til gratiskanal. – Vi har en avtale med TV 2 om et premium betal-TV-produkt, TV 2 Sport, som kundene betaler 199 kroner ekstra for månedlig utenom grunnpakken. Nettopp fordi dette er et premiumprodukt, med ekstra verdifullt innhold, sier Gets produktdirektør Morten Lynum i en pressemelding.

Get reagerer på at TV 2 lanserer en gratis sportskanal med samme navn som den deres kunder betaler for.

Bt.no har ikke lykkes å få tak i TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy, som er på ferie. Men Indrøy sier til Dagbladet at dette er et spill fra Gets side, og de avtaler at de har brutt noen avtale.

Langvarig strid

TV 2 har lenge vært i strid med kabelselskapene om hvor mye de skal få i betaling av selskapene som distribuerer kanalens innhold. TV 2 mener at de har fått for dårlig betalt for innholdet de produserer, og at distributørene har stukket av med en altfor stor del av kaken.

Ifølge Dagens Næringsliv fikk TV 2 betalt 57 øre i måneden pr. kabel-kunde i 2009. TV 2 krevde at beløpet ble økt til 16,50 kroner, men kabeltvistnemnda fastsatte prisen til fem kroner.

Canal Digital og Get har ikke godtatt prisen kabeltvistnemda har satt, og har varslet rettssak.