I dag fylte Gerda Loftaas hundre år og ble hyllet etter alle kunstens regler på Ulset sykehjem i Åsane.

RYSTET: - Jeg er rystet over hvor fint dere har laget det til og all oppmerksomhet jeg får på dagen min, men jeg liker det, sa jubilanten da hun holdt tale i sin egen hundreårsdag.
Jan M. Lillebø

Den rødkledde, blide og spreke jubilanten var overveldet over oppdekning og det store besøket. -  Jeg er rystet, men tusen, tusen takk, sa hun da hun reiste seg og skålte med gjestene.I over 30 år drev hun pensjonatet Loftaas Hospits i Kippersmauet på Nordnes. - Hun var et rivjern, fikset både det praktiske på pensjonatet og avtalene med kommunen. Bestemt var hun også, oppførte ikke folk seg, kastet hun dem rett ut, fortalte en slektning oss.

Gerda Loftaas forklarer sin høye alder og gode fysikk, med alle turene med de mange hundene sine. - Vi gikk turer på mange timer hver dag. Og så er det mye lettere å oppdra hunder enn mannfolk, forteller hun. Hennes råd til unge kvinner er å oppføre seg skikkelig, og gi mennene inn når de trenger det.

Gerda er en skikkelig gledesspreder her på syke-hjemmet, alltid med en kjapp replikk på lur, forteller de ansatte.

Da bursdagsselskapet var over tok hun seg en dans med ordfører Trude Drevland, før hun danset videre inn på rommet med rødvinsglass, kake og flagg på rullatoren.

100 ÅR OG LIKE BLID: Gerda Loftaas feiret hundre års dagen sin på Ulset sykehjem med stor festivitas. Her mellom svigerinnen Gurly Salbu (til venstre) og ordfører Trude Drevland.
Jan M. Lillebø
WOMAN IN RED: Gerda Loftaas ble hyllet på Ulset sykehjem i dag.
Jan M. Lillebø
LEIBIKKEN MÅ PÅ: Siste finpuss på rommet før gjestene kommer.
Jan M. Lillebø