TERJE VALESTRAND terje.valestrand@bt.no

Den siste som mottok brev var den iranske kvinnen Mahnaz Bakht, som nylig fikk oppholdstillatelse i Norge. Det var i påsken tobarnsmoren, som nå som bor i Televåg, fikk et kort i posten. Den norske familien hun bor hos var på ferie, og truslene på kortet gjorde voldsomt inntrykk på Mahnaz.

Hun tok kontakt med venner og sammen gikk de til politiet. Og det er liten tvil om at skriften på dette kortet er identisk med det kortet som en kvinne i Moss fikk tidligere i vinter. Hun har nå også anmeldt forholdet.

I fjor sommer fikk en annen familie i Bergen et tilsvarende kort, som straks ble anmeldt til politiet.

Det ligger med andre ord tre anmeldelser mot «Gerd», en i Moss, en i Sund og en i Bergen.

Et samarbeid mellom påtalemakten i disse tre kommunene kan felle kvinnen med den spesielle skrivelysten.

Varm respons Berit Årvik Christensen i Moss, som fortalte sin historie i BT palmelørdag, har fått svært mange positive henvendelser etter at hun sto frem. Det var hun som hadde fått en postkort fra «Gerd i Fana» med sterke rasistiske angrep på hennes to små jenter som er adoptert fra Kina.

– Tidlig lørdag morgen ringte den første og ville trøste meg. Det var en kvinne som nesten begynte å gråte da hun skulle fortelle hva hun følte.

– Siden har det strømmet på med både telefoner og brev. Og jeg vil gjerne få takke alle som har støttet oss så varmt, sier hun til BT.

I går gikk hun for øvrig til politiet i Moss og anmeldte forholdet, da hun fikk høre at andre familier har opplevd tilsvarende trusler fra «Gerd».

«Naboer» I fjor sommer fikk en familie i Bergen et likt postkort, men da uten rasistisk innhold. Det var en familie som sto frem i BTs boligmagasin Hus og Hjem, og fortalte om sin bolig.

En måned etter fikk de et anonymt kort der det blant annet stod: «dere blir ikke boende her lenge... og ...aner vi en barneseng i 1. etg»

Brevet var undertegnet «naboer».

Familien som mottok postkortet reagerte raskt og anmeldte forholdet til politiet.

Etter det BT forstår har ikke politiet gjort stort i sakens anledning. Men nå, med anmeldelsen fra Moss og Sund, regner man med fortgang i etterforskningen.

ANMELDT: Dette brevet med rasistisk innhold ble sendt til Berit Årvik Christensen i Moss.