22 år gamle Genet Paulos Tedla har vært meldt savnet siden 20. desember. Kvinnen fra Eritrea kom til Norge for fire måneder siden, og snakker ikke norsk. Da ektemannen kom hjem til boligen på Melkeplassen, var hans kone borte. Hun hadde pakket sakene sine, har han fortalt politiet. Neste dag meldte han henne savnet.

bt.no snakket med ektemannen i dag. Han ønsker ikke å stille opp med bilde, men benytter anledningen til å be folk om hjelp.

Vanskelig tid

— Si fra hvis dere har sett henne. Meld fra til politiet, ber han.

- Hvordan har du det?

— Veldig tungt. Dette er svært vanskelig for meg, svarer ektemannen.

Han tror ikke konen er blitt utsatt for noe kriminelt, men forstår heller ikke hvor hun kan ha blitt av.

— Hun tok sakene sine og ble borte. Det tyder på at hun selv ville reise, sier han.

Skulle begynne på skole

Genet Paulos Tedla kom til Bergen for å være med sin mann. Ifølge han arbeidet hun ikke mens hun var her i byen. Dagene ble tilbrakt for det meste hjemme.

— Hun ventet på å begynne på skole, forteller han.

Politiet prioriterer forsvinningssaken svært høyt.

— Vi vet ikke hvor hun er, men det er ingenting som tyder på at hun er blitt utsatt for noe kriminelt, sier etterforskningsleder Jens Ekmann ved person- og voldsavsnittet i Hordaland politidistrikt.

Slik tipser du

Etterforskningen er vanskelig, blant annet fordi Tedla ikke hadde bankkort eller mobiltelefon. Dermed kan ikke elektroniske spor bidra til å fortelle hvor kvinnen er blitt av. Trolig er det også vanskelig for politiet at flere av dem som kan tenkes å vite noe, ikke leser norske aviser og dermed er oppmerksom på at Genet er savnet.

Den savnede kvinnen er 22 år, 158 centimeter høy, har mørk hud, sort hår og brune øyne.

Har du tips i saken, kan du kontakte politiet på 55 55 63 00.

SAVNET: 22 år gamle Genet Paulos Tedla har vært meldt savnet siden 20. desember. Kvinnen fra Eritrea kom til Norge for fire måneder siden, og snakker ikke norsk.