20. desember i fjor ble Genet meldt savnet etter at hun angivelig skulle ha forsvunnet fra sitt hjem i Øvre Fyllingsvei 20. 11. januar erkjente mannen at savnetmeldingen som ble inngitt like før jul og senere gitte forklaringer, har vært falske.

Han ble fremstillt for vareteksfengsling noen dager senere og varetektsfengslet i fire uker.

Nå er mannen dømt til 50 dagers fengsel for to tilfeller av falsk forklaring, melder BA.no.

Store ressurser

Siden før jul arbeidet politiet med savnetmeldingen på 22 år gamle Genet Paulos Tedla. I innledningsfasen ble saken håndtert som en såkalt undersøkelsessak.

— Da det ikke fremkom konkrete opplysninger i undersøkelsessaken, ble saken den 2. januar endret til en prioritert etterforskningssak. Dette medførte tilførsel av flere etterforskere, og at politiet søkte hjelp fra media og publikum, opplyser Gry Benedicte Halseth ved Hordaland politidistrikt til bt.no tidligere i år.

— Denne saken har bundet opp store ressurser. Savnetsaker er vanskelige å etterforske, særlig når de involverte har utenlandsk bakgrunn . Når den viser seg ikke å være reell, ser vi alvorlig på det, sa Krogvold til BA.no da Tedla ble funnet i god behold i nabolandet.

Pro-forma ekteskap

Savnetmeldingen fra hennes angivelige ektemann ble levert i håp om at kvinnen med dette skulle falle ut av registrene i Norge, skriver bt.no i en tidligere sak.

I dommen betegnes det som svært skjerpende at tiltalte, for å unngå en ubehagelig situasjon for seg selv, leverte falsk savnetmelding til politiet.

I tillegg skal eriteeren ha lav terskel for å forklare seg uriktig for å skaffe seg seg eller andre opphold i Norge, ifølge dommen.

Savnetmeldingen fra hennes angivelige ektemann ble levert i håp om at kvinnen med dette skulle falle ut av registrene i Norge, skriver bt.no i en tidligere sak.

Det vises videre til at han først skaffet seg opphold i Sverige på grunnlag av et pro-forma ekteskap, og deretter skaffet sin kjæreste opphold i Norge på grunn av en uriktig opplysning om at de var gift, melder BA.no.

FORSVANT AV FRI VILJE: Genet Paulos Tedla (22) ble meldt savnet av sin angivelige ektemann i desember i fjor. Tirsdag ble han dømt til 50 dagers fengsel for falsk forklaring.