I Bergensregionen stod det mellom Stein Rokkan, Christian Michelsen, Thor Solberg, Johannes Kleppesvik og Geirr Tveitt. I dag ble det klart at det er pianist og komponist Geirr Tveitt som er stemt frem til å pryde en av Norwegians flyhaler.

–Dette valgethar vært en feiring av norske verdier. Geirr Tveitt kommer til å bli en flottrepresentant for våre norske helter på et av våre neste fly, sier DanielSkjeldam, kommersiell direktør i Norwegian i en pressemelding.

250.000 deltok

Valgurnene stengte i dag klokken 16, og her i regionen var det jevnt til siste slutt.

Haleheltvalget har engasjert over 250.000 nordmenn. Studenter ved Universitetet i Bergen prøvde å løfte frem Stein Rokkan, som var statsviter, politisk og historisk sosiolog, politisk historiker, datapionér og franskfilolog.

Rokkan kom til finalen, men det var Tveitt flest stemte frem.

Fargerik komponist

Geirr Tveitt var enav Norges mest markante, fargerike og velutdannede komponister som hadde ensjelden arbeidskapasitet. Han lot seg inspirere av naturen, skrevklaverkonserter, balletter, operaer og ruvende verk for kor, orkester og sanger. Tveitt er blant annet kjent for visen «Vi skal ikkje sova bort sumarnatta».

Han bodde det meste av livet på slektsgården med en storslagen utsikt høytover Hardangerfjorden, skriver Norwegian om sin nye halehelt.

Tre andre helter

Også innbyggerne i Oslo-, Stavanger— og Trondheimsregionenvalgt hver sin halehelt.

I Osloregionen ble rusomsorgs-pioneren og pinsemenighetslederen Ludvig Walentin Karlsen den storevalgvinneren. Trønderne stemte frem professor Jens Glad Balchen som sin helt,mens Stavangerregionen valgte Aril Edvardsen, fredsarbeider og misjonær som sinhalehelt.

1200 kandidater ble nominert. Disse ble redusert til 20 finalister for de fire regionene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Det er ennå ikkeavklart hvilket fly Geirr Tveitt skal opp på og når avdukingen vil skje.