• Jeg våknet da han knuste ruten og krabbet inn, sier den nevenyttige Geir Ove Hansen (24) som ikke ville gi slipp på datamaskinen sin.

Klokken 07.00 bråvåknet Hansen av en innbruddstyv som knuste stuevinduet og krøp inn gjennom persiennene.

— Da jeg kom ut i stuen sto han på gulvet med den bærbare mac-en min under armen. Da jeg skrek til han løp han ut samme vei som han kom inn, sier Hansen.

Tyven kastet seg på en sykkel i enden av Gartnergaten, hvor Hansen bor, for å komme seg unna den sinte eieren.

Viktig innhold

— Jeg hadde en oppgave på mac-en som skulle leveres klokken tolv i dag, så jeg måtte ha den tilbake. Jeg løp ned tyven som var kommet seg på sykkelen og det ble et godt gammeldags basketak, forteller Hansen.

Det viktige innholdet var en obligatorisk oppgave i tysk litteratur som skulle leveres på Universitetet i Bergen. Uten den får han ikke gå opp til eksamen.

— Etter en stund skjønte han at det var best å stikke av. Da hadde jeg mac-en under armen så jeg klarte ikke å holde på han til politiet kom. Jeg tror han bare har fått med seg strømledningen til datamaskinen, jeg vet ikke om noe annet som er borte, sier den ivrige litteraturstudenten.

Imens ringte Hansens samboer, Ragni Enerhaug (23) til politiet som var på plass like etter. Politiet har i dag lett etter morgentyven.

Blodig

— Da jeg kom tilbake til leiligheten så jeg at jeg hadde blod på klærne mine. Jeg lurte på om det var mitt eller hans. Jeg tror det er mitt, for jeg har en del sår og blåmerker etter basketaket og glassbitene i stuen, sier Hansen som gikk til legevakten etter at oppgaven var rettet og levert.

Politiet tok med seg datamaskinen for å sikre spor etter gjerningsmannen, mens Hansen fikk med seg en kopi av oppgaven.

Se BTV-innslag

Sævig, Rune
TARZAN: Kun iført en boksershorts, bak frem, sloss Hansen men innbruddstyven i disse buskene.
Sævig, Rune