Samferdselsetaten i Bergen kommune har ikke nøyaktige tall på hvor mange huseiere som er ilagt gebyr for manglende snørydding denne vinteren.

— Jeg vil anslå det til rundt 400 fra nyttår og frem til nå, sier konsulent Kjell Karlsson i Samferdselsetaten.

Har blitt bedre

Det er betraktelig mer enn forrige vinter, men konsulenten mener likevel at bergenserne har blitt flinkere til å gjøre fortauene trygge å gå på.

— Når det gjelder strøing har det faktisk vært bedre denne vinteren, sier Karlsson. Etter hans mening er det de store snømengdene som er årsaken til at det ble så mange gebyrer i vinter.

- Er det mange som protesterer på gebyrene?

— En del er uenige. Det går ofte på hvor mye man skal rydde. Vi krever at det skal være mulig å passere med barnevogner og lignende, og enkelte rydder litt for lite når de er i gang, sier han.

Klagestorm til kommunen

Det har gått enda flere klager motsatt vei. Kommunen har ifølge samferdselsdirektør Ove A. Foldnes fått om lag 500 skriftlige klager på brøytingen denne vinteren.

— Samtlige som klager får svar. I tillegg er det naturligvis mange som har klaget på telefon, spesielt på dager med sterkt snøfall. Disse klagene har vi prøvd å videreformidle til entreprenørene, sier han.

Foldnes vil ikke avskrive vinteren helt ennå. Det saltes fortsatt når temperaturen kryper under null grader om natten, og det er langt fra sikkert at det ikke kommer mer snø.

— Jeg håper inderlig det ikke kommer så store snømengder at vi må til å kjøre vekk snø igjen, men vinterperioden går frem til 15. april, sier han.

Og brøytebudsjettet er sprengt for lenge siden.

— Vi har et årsbudsjett på 36 millioner. Det siste rapporterte forbruket var på 57,5 millioner kroner, men vi har nok pådratt oss en del kostnader etter det, sier han.

Har du vært nøye med snømåking i vinter? Si din mening.