Den frekke tyven forsynte seg av 8000 kroner som skulle vært en gave til ekteparets tre oldebarn. De to pensjonistene avbrøt besøket hos familien i Bergen og reiste hjem til Kongsvinger på grunn av tyveriet. Nå lurer Johan Martin Kronhaug på om de ikke har krav på å få pengene igjen. ý Jeg ville gjerne hatt noen av pengene tilbake. Hotellet må jo ha et ansvar for tyveriet når de gir ut nøkkel til en fremmed person, sier han. 79-åringen forteller at han og konen ble forferdet da de våknet om morgenen og oppdaget at noen hadde lettet lommeboken for 8000 kroner i kontanter. — Vi ble aldeles forferdet. Jeg skulle ned i resepsjonen for å legge pengene i hotellsafen, men da var det altså for sent. Egentlig skulle vi bodd på hotellet i en uke, men vi reiste tilbake etter bare noen dager, for det var ikke så hyggelig å være der lenger. Heldigvis var ikke bankkortet borte, sier Johan. Verken Anny eller ektemannen har hørt noe fra hotellet etter tyveriet. De hadde ikke reiseforsikring, og tapet dekkes ikke av innboforsikringen. Direktør Erik Steinsland på Grand Hotel Terminus sier at de vurderte å gi ofrene erstatning, men kom frem til at de fleste sannsynligvis hadde reiseforsikring.

— Vil dere vurdere dette på nytt hvis det viser seg at noen ikke har fått dekket sine tap?

— I så fall må vi vel se på det på nytt, men det er vanskelig for meg å svare på dette på stående fot, sier Steinsland.

I rettssaken hadde påtalemyndigheten ikke fremmet krav om erstatning til ofrene. Politiadvokat Eli Valheim sier årsaken er at ingen av de fornærmede har gjort krav på erstatning.

— De har vel glemt det, mener Valheim. Men ekteparet Kronhaug har absolutt ikke glemt de stjålne pengene på Terminus. - Det ble ingen hyggelig tur. Og oldebarna ble selvfølgelig fryktelig skuffet.

— Det blir kanskje ikke så mange besøk hos familien i Bergen for dere fremover?

— Jo da, vi lar oss ikke skremme så lett. Vi kommer nok tilbake.

BLE RANET: - Meningen var at vi skulle gå ut og spise og kose oss med oldebarna Vi ser dem jo bare en gang i året. Nå ble det ikke noe av. Det er fryktelig trist, sier Anny Kronhaug og ektemannen Johan Martin.
Foto: Jens Haugen