Den gigantiske tøyelefanten, som er en gave fra Bergen Storsenter, har en litt spesiell historie. Den var et blikkfang i senterlokalene lenge, men i november ble den rett og slett kidnappet fra sin faste plass over bussinformasjonen.

Funnet på Sotra

Detektivarbeid og etterlysninger i avisen ga resultater. Det viste seg at noen gutter hadde funnet den henslengt og ille tilredt i en sentrumsgate og tatt den med seg hjem til gutterommet på Sotra.

Etter litt restaurering og rengjøring skal den nå få en ny og tryggere plass i Barneklinikkens foajé. De tusen elefantbarna skal bli til trøst og glede for de små pasientene på klinikken.

Da Vinci-robot

Det var senterleder Ingunn Hansen som overleverte gaven i går. Og hun hadde mer i sekken: en gavesjekk på 1,1 millioner kroner fra Medisinsk Høyteknologisk Stiftelse. Pengene skal gå til den såkalte Da Vinci-roboten, høyteknologisk utstyr som skal brukes til prostataoperasjoner. Grieg Foundation har gitt en million til prosjektet. Resten er samlet inn av private initiativtakere.

Stiftelsen har gjort det til en fast juletradisjon å dele ut gaver til Haukeland på julaften, men gavene har aldri vært så rause som i år.

Gaveutdelingen fant sted i Sentralblokkens resepsjon i forbindelse med at Tor Endresen og Rune Larsen, også det tradisjonen tro, holdt julekonsert for ansatte og pasienter.

Kreftsyke Irene Jokiel har samlet inn penger til Haukeland. Senterleder ved Bergen Storsenter, Ingunn Hansen (til h.) overrakte 1,1 milioner kroner fra Grieg foundation og Jokiels innsamlede midler.
Roar Christiansen