Bildet er fra Lilletvedt i Fana, gårdsnr. 47, bruksnr. 3 og er tatt 17.juni 1907. Brudeparet er Ingeborg Mikkelsdatter Daltveit (1880-1958) fra Osterøy og Ole Johan Johannessen Lilletvedt (1877-1945). De giftet seg i Birkeland kirke. I bryllupet var det 60 gjester. 15-20 vossavogner fraktet brudepar og gjester til og fra kirken. I den fremste vognen var spillemannen som vi ser på bildet. En fotograf tok flere vakre bilder. Ragnar Lilletvedt, brudeparets barnebarn, har tre av dem. Det ene er ukens ukjente bilde som viser bryllupslaget ved sørenden av huset. Johannes Olsen Lilletvedt sitter ved siden av sin sønn brudgommen, mens bruden har sine foreldre, Mikkel Helgesen Daltveit og Brita Nilsdatter Brakvatne, på sin venstre side. Helt til høyre i fremste rekke sitter Jakob Lilletvedt, som ble kjøgemester på de første festspillene, og som serverte kong Haakon VII spekemat.

At brudeparet kom fra områder med ulike drakttradisjoner, ser vi av hodeplaggene til de gifte kvinnene i bunad. Fanakvinnene bærer det spesielle Fana-skautet, mens kvithuen pryder kvinnene fra Nordhordland. Som vi ser, foretrakk en del kvinner andre festplagg enn bunad.

Et annet bilde er tatt mot langsiden av huset og viser bordene som var dekket til fest ute. Ved inngangsdøren er det pyntet med bjørk. Været må nok ha vært fint denne dagen for hundre år siden. Det tredje bildet er av alle vognene som kommer tilbake fra kirken og kjøgemesteren som tar imot dem.

Huset ble bygget i 1880, tre år etter utskiftningen, og ble revet i 1990-årene.

To søstre fra Jølster hadde giftet seg med to av brødrene Lilletvedt før bryllupet på bildet fant sted. Johanna Dvergsdal giftet seg med Johannes Lilletvedt. Dette paret var det første som giftet seg i Johanneskirken, som ble innviet i 1894. Nikolaia Dvergsdal giftet seg med Paul Lilletvedt i 1895. Ingen av søstrene var kronebrud slik Ingeborg var det. Det fortelles at iallfall Nikolaia ikke pleide bruke bunad, så hun er nok en av dem som har iført seg andre stasklær i bryllupet i 1908.

Som en kuriositet kan nevnes at Ingeborg Daltveit etterlot seg for øvrig en rekke aksjer i Hammer og Aasene sparebank. Disse er fra før 1900.

Hvordan kan det så ha seg at bryllupsbildet fra Fana er funnet i Hordvik i Åsane? Ingeborgs tante og onkel var Barbro og Markus Hordvik, som var flyttet fra Brakvatne til Hordvik og hadde overtatt bruksnr.1 i Ytre Hordvik. Det er sannsynlig at noen fra denne familien var blant bryllupsgjestene. Åsane bygdeboknemnd fikk imidlertid bildet fra Midtre Hordvik, så kanskje noen fra gården der var til stede i bryllupet?

De som har bidratt til å løse denne billedgåten er:

Ragnar Lilletvedt, (brudeparets barnebarn) Emma Særvoll Arnesen, (barnebarn av Nikolaia Lilletvedt f. Dvergsdal), Solveig Lilletvedt, Ingvill Støfringsstøl f. Dvergsdal og Ole Støfring.

I EKSIL: Bryllupsbildet er slett ikke fra Midtre Hordvik slik først antatt, men fra en annen bydel i Bergen: Fana.