PÅL ENGESÆTER

KEN ROSSLAND

ESPEN TJERSLAND

Politiet måtte tidligere i dag stenge Nygårdsgaten fra krysset Christies gate til krysset ved Strømgaten.

— Bilistene må kjøre Christies gate og Kaigaten dersom de skal i retning Bystasjonen. Vi har åpnet Kaigaten for allmenn ferdsel, opplyser vaktoperatør Trude Lande ved Veimeldingssentralen til bt.no.

Hun melder om kaotiske trafikkforhold i området etter vannledningsbruddet.

Må grave opp Nygårdsgaten

Politiet dirigerte i morges trafikken og slapp forbi biler som skulle til Grieghallen. Nygårdsgaten blir i løpet av formiddagen helt stengt. Gaten må graves opp og rørene skiftes.

Vannledningsbruddet har skjedd like utenfor det gamle BT-bygget.

Flommet gjennom asfalten

— Vannledningsbruddet har skjedd i løpet av natten. Vannet sprengte seg gjennom asfalten og opp i gaten. Vi har nå ved hjelp av lytteutstyr lokalisert og merket bruddstedet, forteller Einar Neeven fra Vann- og avløpsseksjonen i Bergen kommune til bt.no.

Neeven forteller at vannet nå er stengt i Nygårdsgaten mellom kryssene Christies gate og Herman Foss gate.

Gamle støpejernsrør

Røret som er sprukket er et gammelt støpejernsrør fra 1879 med diameter på 225 millimeter.

Årsaken til vannledningsbruddet kan være mange. Omdirigeringen av vann i forbindelse med parasittvannet, kan ha medført større belastninger på rørene. Det graves lenger borte i Nygårdsgaten, det kan ha vært en medvirkende årsak.

— Du må ikke glemme at støpejernsrørene er svært gamle, og tungtrafikk ikke er noen god kombinasjon, sier Espen Haukaas i Nettservice til bt.no.

Han har nettopp lokalisert bruddstedet i Nygårdsgaten ved hjelp av lyd. Bruddstedet blir markert med rød spray. Og så er det bare til å begynne å grave opp asfalten.

Arbeidet med å legge ned nye rør ble ferdig sent i ettermiddag, og gaten ble åpnet klokken 18.45 i kveld. Trafikken går nå som normalt.

FUNNET: Her blir vannlekkasjeen funnet.
PÅL ENGESÆTER