Fredag morgen ble det meldt om lekkasje fra en tusenliters propantank ved Haakonsvern. Meldingen kom klokken 09.36.

— I utgangspunktet var det snakk om en liten lekkasje. Men etter hvert ble den definert som en større lekkasje, og da satte vi i verk litt andre tiltak, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Veien stengt

Gasslekkasjen oppsto ved 09.30-tiden, om lag én kilometer nord for marinebasen, ved Bergen Vest sine gamle bussgarasjer.

Politiet sperret av et større område. Beboere i de nærmeste husene ble evakuert.

Haakonsvernveien ble holdt stengt ved befalsforlegningen Briggen. Veien var også stengt ved Kiwi-butikken i Hetlevikåsen.

Lekkasjen av den eksplosive og brannfarlige gassen ble stoppet klokken 10.05, og få minutter senere kunne politiet fjerne sperringene.

Flere hus evakuert

— Vi evakuerte et område på cirka 500 meters radius, det er snakk om en åtte-ti hus. Nå er situasjonen tilbake til normalen. Beboerne kan flytte tilbake og veiene er åpnet igjen, sier brigadeleder Frode Bruknapp i Bergen brannvesen.

Omstendighetene rundt lekkasjen er fortsatt uklare.

— Vi er litt usikre på hvordan det skjedde, sier Bruknapp.

Det skal ha vært propangass som lekket ut fra en tank på 1000 liter.

— Det er ikke meldt om verken personskade eller materielle skader, sier operasjonsleder Andersen.

Tømmer tanken

Varabrannsjef Karl Otto Nesdal opplyser til bt.no på stedet at feilen trolig skyldtes en defekt stuss, altså tilkoplingsstedet på tanken. Lekkasjen ble stoppet ved at denne delen ble byttet ut.

Et gassfirma er tilkalt for å tømme tanken.