Det er meldt om en gasslekkasje på Statoils anlegg på Kårstø i Tysvær, opplyser politiets operasjonssentral i Haugaland og Sunnhordland.

Alarmen ble utløst i 12.15-tiden torsdag formiddag.

— De ansatte er evakuert. Nødetatene er på stedet, opplyser politiet, og legger til at det ikke er fare for tredjepart og at naboer er varslet.

Rundt klokken 13.30 melder politiet at situasjonen er normalisert.

— Vi har hatt en gasslekkasje på en del av prosessanlegget. Den er nå stoppet og vi har stengt den delen av anlegget, sier Morten Eek, pressetalsmann i Statoil.

135 personer evakuert

Alarmen gikk da det ble registrert at en gassalarm var blitt utløst.

— Den aktuelle delen der gassalarmen har gått er nå trykkavlastet og sikret. For å være på den sikre siden er alt personell unntatt et nnsatslag evakuert, sa Eek til BT kort tid etter at alarmen gikk.

Det befant seg totalt 170 personer på anlegget da alarmen gikk. 135 av dem ble evakuert, mens 35 personer fortsatt befinner seg på anlegget for å ivareta driften.

— Det er snakk om et innsatslag, inkludert en brannvernstyrke. Det er de som skal vurdere situasjonen og eventuelt håndtere en hendelse, holde anlegget i gang eller stenge det ned om det er behov for det, sa Eek.

- Alle er gjort rede for

Alle personer på anlegget er gjort rede for, og at ingen er skadet.

— Det for tidlig å si noe om når anlegget som er berørt er tilbake i drift. Vi må vurdere hva som har skjedd rundt gasslekkasjen først, sier Eek.

Kårstø er et industriområde i Tysvær kommune, nord i Rogaland, som behandler naturgass og kondensat (lettolje) som kommer i rør fra Statfjord, Gullfaks og andre felt i Nordsjøen.

I tilknytning til det eksisterende gassbehandlingsanleggetliggerogså et gasskraftverk som ble satt i drift høsten 2007.