I november ble den nye superfergen «Bergenfjord» presentert til stor ståhei. Fergen skal gå inn i sambandet mellom Halhjem og Sandvikvåg. Uker senere viste det seg at de fem nye gassfergene som skal inn i sambandene langs E39 i Hordaland og Rogaland ikke passer til fergekaiene.

— Det lar seg ikke skjule at noen har gjort en tabbe, sa prosjektleder Rune Sandven i Statens vegvesen da fadesen ble oppdaget.

Region vest i Statens vegvesen og fergeselskapet Fjord 1 har i dag blitt enige om en løsning på problemet med fergekaiene.

Løsningen innebærer imidlertid at gassfergene ikke kommer i drift før midten av januar.

— Løsningene som partene nå har kommet frem til innebærer at sikringsbjelken mellom de to heisetårnene på alle fergekaiene blir fjernet. Denne løsningen mener både Statens vegvesen og Fjord 1 er en fullgod løsning, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Mens Fjord 1 venter på å få starte sin drift av gassfergene, må de gamle fergene trolig gå noen ekstra uker.

Det vil nå bli gjort forsøk på å forhandle frem avtaler med dagens fergeoperatører om drift frem til gassfergene kan ta over.

UTSATT: M/F «Bergenfjord» ble tidligere i høst vist frem i Vågen. Nå må du vente noen ekstra uker på å få testet den i rutefart.