Mats Sagvik Nordås (7) sitter klistret til rattet med vidåpne øyne og en konsentrasjon frøken bare kan drømme om. Det er vinterferie, det er fri og det er bilkjøring. Mats ratter alt det han kan og bilen på storskjermen raser fra den ene grøftekanten til den andre.

— Jeg har spilt hjemme på pc-en også, men da bruker jeg piltastene, forklarer han.

Litt uvant med gasspedal og ekte ratt for en syvåring. Vi er i 5. etasje på Galleriet og her er det fritt frem hele vinterferien for alle som vil prøve bilbaner, PlayStation på storskjerm og radiostyrte biler.

— Jeg har med min egen Petter Solberg-bil og jeg har kjørt på den store banen, forteller Mats ivrig.

Han er ikke den eneste som bruker vinterferien innendørs.

Kino og fotballspill

Rebekka Vikebø (7) og Matilla Maud Færevåg (7) nyter også vinterferien i fulle drag. Litt knuffing blir det når begge vil kjøre bilbane samtidig, men jentene er enige om at skolefri er helt uslåelig.

— Vi har vært på skattejakt på museet, forteller Rebekka.

— Sjøfartsmuseet, legger Matilla til.

— Og der fikk vi kjærlighet, fortsetter Rebekka.

Jentene fra Sagstad skole har flere planer for vinterferien. De skal på McDonalds og på kino og så skal de prøve flere av aktivitetene på Galleriet.

— DER! sier Matilla og peker på de radiostyrte bilene.

— Jeg har prøvd den og den, forteller Rebekka, og viser til ishockey- og fotballspill.

Kickboksing eller skøyter

Skulle akeføret på Fløyen svikte, er det ikke bare i Galleriet feriedagene kan tilbringes. På dagtid er de fleste idrettshallene åpne med tilbud som ballspill, hoppematte og rulleskøyter. Svømmehallene er åpne, eller du kan prøve gratis kickboksing i Kampsportsenteret i Damsgårdsveien. Bergenshallen og Slåtthaug kunstisbane er også åpne for dem som foretrekker skøyter.

Men av innendørsaktiviteter ser spilleområdet i Galleriet ut til virkelig å ha slått an. Ved fotballspillet står fire år gamle Malin Sundli sammen med storebror Sindre (6 1/2). Stillingen er uavgjort.

-Yess! kommer det fra storebror når han går opp i ledelsen.

Og like etterpå:

— Malin, du må ikke skyte i ditt eget mål!

Heldigvis har Malin en hel uke på seg til å øve.

POPULÆRE DONINGER: Bilbanen har ivrige tilhengere i Rebekka Vikebø (t.v), Matilla Maud Færevåg og Maria Skogseide.<p/>FOTO: ARNE NILSEN
SUSER AV GÅRDE: Mats Sagvik Nordås (6) bruker fridagen på å trykke klampen i bånn øverst i Galleriet. Bilspill av alle slag skal holde barna i aktivitet hele gjennom vinterferien.<p/>FOTO: ARNE NILSEN
TAPPERT FORSVAR: Fire år gamle Malin Sundli forsvarer seg mot storebror Sindre på fotballbanen.<p/>FOTO: ARNE NILSEN