En gassalarm ble utløst fredag klokken 12.05 og et Sea King redningshelikopter var ved 12.15-tiden på vei til Sleipner Vest-feltet rett vest av Stavanger.

— Det er ikke påvist gass i området, alarmen trolig skyldes en feil med detektoren, sier pressetalsmann i Statoil Geir Gjervan til Aftenbladet.no

Sleipner T

Gjervan opplyser at alarmen ble utløst på Sleipner T-plattformen.

Sleipner Vest er bygget ut med to plattformer; brønnhodeplattformen Sleipner B og gassbehandlingsplattformen Sleipner T.

T-plattformen har ikke boligkvarter, men det jobber vanligvis folk der.

Ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge fikk Aftenbladet.no opplyst at det skal ha gått en gassalarm på plattformen, og at redningshelikopteret ble sendt ut for å være i beredskap. Helikopteret har nå returnert.

I livbåtene

— Vi har 207 personer om bord på Sleipner-plattformene B og T. Disse ble sittende i livbåten til situasjonen ble avklart, ifølge Gjervan.

Han legger til at beredskapsgruppen på Sleipner jobbet, og ikke befant seg i livbåtene. Denne gruppen jobbet for å finne årsak til at gassalarmen ble utløst.

— Foreløpig vet vi ikke hvorfor alarmen er løst ut. Vi har flere helikopter i området, men har ikke tatt beslutning om evakuering ennå, fortalte Gjervan.

På Forus ble beredskapsapparatet til Statoil satt i sving og disse bemannet opp beredskapsrommet. Herfra ble aksjonen styrt.

Sleipner-feltet ligger rundt 120 nautiske mil rett vest av Stavanger. Helikoptere bruker rundt halvannen time på turen ut til feltet.

Været i området skal være godt.