Bilen sto plassert ved Esso-stasjonen på Nyborg.

— Klokken 21.48 fikk vi melding om lekkasje fra en tankbil med argongass. Tankbilen hadde kommet borti en annen stor bil, slik at en slange ble ødelagt. Fra denne ødelagte slangen lekker det ut gass, sier vaktkommandør Geir Bøe ved Brannvakten i Bergen til bt.no.

Stengte veien

Brannvesenet sendte biler fra stasjonene i sentrum og Åsane. Politiet sperret fylkesvei 267 mellom Gullgruven og Plantasjen, men åpnet den senere.

— Det er liten brann- og eksplosjonsfare, men gassen kan gi frostskader. Den fortrenger også oksygen i små rom, sa Bøe mandag kveld.

Det var 17 tonn med argongass i tanken. Brannvesenet tømmer nå gassen på en kontrollert måte ut i friluft. Det ble sent mandag kveld også jobbet med å skaffe en annen tankbil som deler av gassen kan overføres til.

— Vi slipper ikke ut alt i friluft om vi kan unngå det, sa Bøe.

Rolig kveld på jobben

  • Vi er på plass med mannskap, men det er brannvesenet som er fagfolk på dette området, sa Preben Wallestad, operasajonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Betjeningen på Esso-stasjonen ble ikke evakuert, men hadde en heller rolig kveld på jobben. Ingen kunder fikk komme i nærheten av bensinstasjonen.

AVSPERRET: Politiet sperret av området rundt Esso-stasjonen på Nybord i Åsane. FOTO: Odd Nerbø