Alarmen gikk ved 09-tiden da det oppsto for høye konsentrasjoner av naturgass i luften, ifølge operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt.

Gassen stammet fra en av selskapets gassbusser. Etter det bt.no forstår er årsaken en løs eller defekt slange knyttet til tanken.

Klokken 10.42 var gasstanken praktisk talt tom, så faren er over.

— Alle de evakuerte kan gå inn igjen i bygningen. Vi gir også beskjed til beboerne i naboblokkene i dette øyeblikk, sier vakthavende sjef Leif Linde i Bergen brannvesen.

Lot gassen sive ut

Bygningen ble ventilert, men brannvesenet stoppet aldri lekkasjen rent fysisk. Det var for farlig å ta seg inn i bygningen.

— Nå lar vi bare gassen sive ut og dra til himmels, til området blir trygt. Det vil ta litt tid, sa politiets innsatsleder Ole Jakob Malmo.

Brannvesenet opprettet først en sikkerhetssone med 100 meters radius rundt bussen. Sonen ble senere utvidet til 300 meter.

Advarte naboer

Beboerne i flere av de nærmeste boligblokkene ble advart mot å nærme seg vinduer. Det var en stund planer om å evakuere to blokker (Mannsverk 61 og den nærmeste blokken i Nordahl Rolfsens vei), men evakueringen ble ikke gjennomført, etter det bt.no får opplyst.

Hele bygningen til Tide i Nattlandsveien ble imidlertid evakuert, og om lag 60 mennesker måtte forlate lokalene. Strømmen ble koblet ut i store deler av bygget.

Fotgjengere ble bedt om å holde seg unna, men bilister fikk lov til å passere.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!