Flyplassen ble stengt onsdag kveld etter at det ble ringt inn en bombetrussel. Politiet pågrep en 44 år gammel kvinne natt til torsdag. De mener hun står bak trusselen.

Tok hensyn til helsen

Fredag ba politiet om at hun ble varetektsfengslet i to uker, men Bergen tingrett mente at to uker fikk holde. Retten viste blant annet til at kvinnen er psykisk syk og sliter med rusproblemer.

— Jeg er glad for at retten tok hensyn til hennes helsesituasjon. To uker i varetekt bør holde, og det legger også press på politiet, slik at de får gjort unna den nødvendige etterforskningen, sier Erik Johan Mjelde, kvinnens forsvarer.

Kvinnen har fortalt at hun var på pub onsdag kveld da truslene ble ringt inn. Hun nekter for å stå bak dem, men politiet tror ikke på henne.

— Onsdag kveld ble også det ringt inn en bombetrussel mot Oslo lufthavn Gardermoen. Da hun ble pågrepet, hadde hun telefonen som ble brukt til å ringe inn Gardermoen-trusselen, sier Martine Eilertsen Haaland, politiadvokat ved Bergen nord politistasjon.

Gardermoen ikke evakuert

Onsdag kveld kom det to telefoner til Flesland klokken 22.40 og 22.41. Det het at flyplassen skulle gå i luften ved midnatt. Evakuering ble iverksatt.

Klokken 23.48 ble det ringt inn en bombetrussel mot Gardermoen, men her ble det ikke iverksatt evakuering.

Kvinnen nekter for at hun står bak noen av truslene mot de to flyplassene. Til politiet har hun forklart at andre kan ha brukt hennes telefon, ettersom hun var på pub.

Kjent av politiet

Hun hadde ikke lås på telefonen, og den lå på bordet, blant annet mens hun var på toalettet.

Kvinnen er godt kjent for politiet. Hun er dømt fem ganger for å ha truet offentlige institusjoner. Hun har også innrømmet å ha drapstruet en ansatt i barnevernet.