Brannvesenet rykket ut fra både Åsane, Arna, Sandviken og hovedbrannstasjonen i Bergen da alarmen gikk klokken 19.25 fredag. En drøy halvtime senere ble brannen meldt slukket.

— Det er en garasje som er utbrent, sier alarmoperatør Jan Henning Fossedal hos brannvakten i Bergen.

(Artikkelen fortsetter under videoklippet)

Hindret spredning

Brannmannskapene konsentrerte seg om å hindre at brannen spredte seg videre til bolighuset da de kom frem. I tillegg til garasjen og innholdet ble det skader på en campingvogn som sto parkert ved garasjen.— Det var sekunder om å gjøre før campingvognen tok fyr, sier brannmester i Åsane, Jan Haugstad.

Han var med i den første bilen som kom til det som allerede var en overtent garasje. Haugstad og kumpanene fra Åsane får skryt av vakthavende brannmester Tore Kallekleiv.

— Brannfolkene som kom fra Åsane gjorde det eneste rette: Glem det som brenner og sikre det som er rundt, sier Kallekleiv.

Campingvognen sto få meter fra garasjen, og nedsmeltete plastdeler forteller at det her har vært varmt.

Skader på huset

Det samme gjelder bolighuset, som heller ikke lå mer enn 5–6 meter fra garasjen. Her er takrennen langs hele hussiden mot garasjen smeltet. Haugstad forteller at flammene sto opp langs hussiden når det sto på som verst.

— Vi har vært på loftet med varmesøkende kamera og sjekket, sier Kalleklev.

En eldre kvinne befant seg i huset da det begynte å brenne. Hun skal ikke ha kommet fysisk til skade.

Det er foreløpig uklart hva som startet brannen. I garasjen sto en eldre Golf personbil, som nå bare er et utbrent metallskall.

Det var sterk røykutvikling da garasjen tok fyr.
MMS-tipser