— Byrådsleder Monica Mæland og administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke tar ansvar og stiller seg i spissen for arbeidet videre, sier kommunikasjonssjef i Næringsrådet, Atle Kvamme, til BT.

Torsdag formiddag var representanter for mediebedriftene i Bergen samlet til et to timers strategimøte i Bergen rådhus. Til stede var: NRK, TV 2, BA, BT, Universitetet, Bergen kommune og Bergen Næringsråd.

Ut for å se

Atle Kvamme sier til bt.no at alle som var til stede var positive til tanken om å synliggjøre klyngen av mediebedrifter i Bergen.

— Og hva vil nå skje i fortsettelsen?

— Man vil starte arbeidet med en mulighetsstudie. Så blir det vel en tur for å se på erfaringer med medieklynge andre steder. Der har for eks. Manchester vært nevnt. Og så vil man være på utkikk etter en tomt for et mulig nybygg for en medieklynge, sier Atle Kvamme.

Under ett tak?

— Tenker man allerede nå på en bestemt plassering?

— I hvert fall innenfor Bergen sentrum, sier Kvamme.

Det var i begynnelsen av uken TV 2-sjef Alt Hildrum luftet tanken om en medieklynge i Bergen, der aviser, kringkasting og medieutdanning ble samlet under ett tak, eller i hvert fall mye tettere på hverandre enn i dag.

Hildrums idé ble møtt med velvilje både hos BA, NRK og Universitetet, Bergen kommune og Bergen Næringsråd, mens BTs sjefredaktør, Trine Eilertsen, uttrykte seg i noe reserverte vendinger.

Syns du det er en god ide med en medieklynge i Bergen?