— Går vi mer, bedres helsen. Opplever vi noe sammen, økes trivselen på jobben, sier byråd Nils Arild Johnsen.

Trivsel

Byrådsavdelingen for tekniske tjenester har lansert kampanjen «Gå til jobben», der målet er å gå minst 20 kilometer. I tillegg planlegges 18 fjellturer etter arbeidstid i løpet av året. Fra 1. mai starter hele Bergen kommune en trivselskampanje der målet er bedre helse og økt trivsel.

I fjor hadde Byrådsavdelingen for tekniske tjenester en sykkelaksjon der de ansatte ble oppfordret til å sykle på jobben. 130 medarbeidere deltok. Noe av det interessante var at sykefraværet ble redusert med to prosent.

Fjellsturer

I år satses det på å gå og på fjellturer. Årsaken er ikke minst at FN har utropt år 2002 til fjellenes år. Mange av fjellområdene er drikkevannskilde for Bergen. Tekniske tjenester har ansvar for vannforsyningen. Da passer det utmerket at flere av de ansatte vandrer i naturen, får en innblikk i vannreservoarene og holder dem i hevd.

— Alle kan ikke få med seg alle fjellturene, men mange kan få med seg noen, påpeker Nils Arild Johnsen som selv går trappene til 8. etasje i rådhuset hver arbeidsdag.

Økt trivsel og bedre fellesskap for de ansatte er et viktig mål for Bergen kommune. Det er noe av hensikten med disse tiltakene. De som opplever noe sammen, får bedre kontakt. Ute i naturen er folk mer like. Det går an å prate med sjefen om helt andre ting enn jobbens daglige utfordringer. De ansatte inspireres til å bry seg mer om hverandre.

FJELLTURER: 50 personer møtte til hver av de første to fjellturene. I første rekke fra venstre ser vi Frøydis Blomdal, Bjørg Monsen, Marit Fresvik og Wencke Hamre.
FOTO: RUNE JENSSEN